Η ηγεσία της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού με το Δ. Σ. της Πα.Δ.E.E.

 

Αθήνα.- Η πολιτική που ακολουθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκος Κοτζιάς και η Ελληνική Κυβέρνηση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, μέσω των συνεργασιών των εθνικών διασπορών της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου και του Ισραήλ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της ηγεσίας της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού με το Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Η συνάντηση έλαβε χώρα στην έδρα της ΓΓΑΕ την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και συμμετείχαν οι: Λεωνίδας Ραπτάκης από τις ΗΠΑ, Γεράσιμος Σκλαβούνος και Πάνα Μέρτσαντ από τον Καναδά, Φίλιππος Κίτσος από την Ελβετία και ο Γενικός Γραμματέας του Δ.Σ. Γιάννης Πανταζόπουλος από την Αυστραλία, καθώς και η κ. Μαρία Δασκαλάκη από τη Διεύθυνση Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Οι ομογενείς βουλευτές ενημέρωσαν τον Επικεφαλής της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλη Κόκκινο καθώς και τον Αν. Γενικό κ. Δημήτριο Πλευράκη για την δράση τους αναφορικά με τα θέματα που απασχολούν την oμογένεια, αλλά και για τον αντίκτυπο των εθνικών μας θεμάτων στις χώρες, όπου δημοκρατικά εκλέγονται είτε στα τοπικά, είτε στα εθνικά κοινοβούλια.

Η αντιπροσωπεία της Πα.Δ.Ε.Ε. ενημερώθηκε από την ηγεσία της ΓΓΑΕ για την προσπάθεια, η οποία καταβάλλεται σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τον Απόδημο Ελληνισμό κ. Τέρενς Κουίκ, αποσκοπώντας στον συντονισμό συνεργειών της εθνικής διασποράς της Ελλάδας με τις εθνικές διασπορές της Κύπρου και της Αιγύπτου καθώς και της Ελληνικής διασποράς με εκείνες του Ισραήλ και της Αιγύπτου.

Συζητήθηκαν οι προοπτικές των υπό διαμόρφωση αξόνων Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ καθώς και Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, ως θεμελιωδών παραγόντων για την διαμόρφωση των τριγωνικών σχέσεων συνεργασίας, οι οποίες επιδιώκονται στο πλαίσιο της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής, που ακολουθεί ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Νίκος Κοτζιάς, με τελικό στόχο να καταστεί η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου πόλος σταθερότητας, ειρήνης και ανάπτυξης.

Η Πα.Δ.Ε.Ε. ενημερώθηκε για τις δράσεις, τις οποίες προγραμματίζει η Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ, αλλά και στον Καναδά, στην κατεύθυνση της οικοδόμησης συνθηκών αμοιβαίας και επωφελούς συνεργασίας προς όφελος των συμφερόντων της πατρίδας μας, αλλά και των χωρών με τις οποίες εμβαθύνουμε βήμα- βήμα τις σχέσεις μας. Η συμβολή της Πα.Δ.Ε.Ε. στην επιτυχία των προγραμματιζόμενων δράσεων, ως συνδετικού κρίκου με την ομογένεια αλλά και με τις κυβερνήσεις των χωρών όπου τα μέλη της εκλέγονται, θα είναι καθοριστική, όπως πάντοτε μέχρι σήμερα έχει υπάρξει.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠαΔΕΕ

Στο μεταξύ, με επιτυχία έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Δικηγόρου Διεθνολόγου κ. Γεωργίου Νούλα με τίτλο «Ο ρόλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της Βουλής των Αποδήμων Ελλήνων – Πα.Δ.Ε.Ε. στην διαμόρφωση εθνικής οικουμενικής εξωτερικής πολιτικής», την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου, στις έξι το απόγευμα, στην αίθουσα της παλαιάς Βουλής στην Αθήνα .

Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από τον Αν. Γενικό κ. Δημήτρη Πλευράκη.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν σημαντικοί εκπρόσωποι του πολιτικού χώρου, όπως μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού και πρώην Υπουργός στην Αυστραλία κ. Γιάννης Πανταζόπουλος, ο κ. Γεράσιμος Σκλαβούνος, βουλευτής στο Κεμπέκ του Καναδά, ο κ. Φίλιππος Κίτσος, Βουλευτής του Καντονίου Neuchâtel στην Ελβετία, η κ. Νικόλ Μαλλιωτάκη, Πολιτειακή Βουλευτής στη Νέα Υόρκη στις Η.Π.Α., ο κ. Γεώργιος Σούρλας πρώην Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και ο κ. Σπυρίδων Φλογαϊτης πρώην Υπουργός και καθηγητής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι θητεύσαντες πρώην Πρόεδροι της Βουλής των Ελλήνων της περιόδου 1996 – 2016.

Ο κ. Γεώργιος Νούλας μίλησε για τον σημαντικό ρόλο, τον οποίο μπορεί να διαδραματίσει η Διακοινοβουλευτική Διπλωματία, στην αναβάθμιση της εικόνας και της διεθνούς επιρροής της Ελλάδος στον παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό χάρτη, με πρώτο στόχο την επίτευξη μιας ρεαλιστικής και πραγματικά βιώσιμης λύσης για την αντιμετώπιση της κρίσης και την επιστροφή της πατρίδας μας στο δρόμο της ευημερίας των πολιτών.