Παυλόπουλος: Θα αντεπεξέλθουμε στην κρίση, θα επουλώσουμε τις πληγές μας
Αθήνα.- Τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν η οικογένεια και η εκκλησία μέσα στην κρίση που μαστίζει τον τόπο μας, καλύπτοντας τα κενά που δεν μπορεί να προσφέρει η πολιτεία μέσω του κοινωνικού κράτους, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας τον ανακαινισμένο παιδικό σταθμό «Ιωνική Αγωγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, στη Νέα Ιωνία.
«Αυτό το μεγάλο κενό, το οποίο είναι οδυνηρό για όλους μας, και προσωπικά για μένα, ευτυχώς για τον τόπο μας και την πορεία του, ευτυχώς για το έθνος μας και την πορεία του, το καλύπτουν άλλοι. Και όπως σας έχω πει και το επαναλαμβάνω- και δεν θα διστάσω ποτέ να το επαναλαμβάνω γιατί αυτή είναι η αλήθεια- το κενό αυτό το έχουν καλύψει, κυρίως, η εκκλησία και η οικογένεια. Η οικογένεια ως κύτταρο της κοινωνίας και η εκκλησία ως πνευματικός ταγός μεσ’ από τα κελεύσματα του Ευαγγελίου» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.
Απευθυνόμενος στους χορηγούς, που συνέβαλαν για την ανακαίνιση του παιδικού σταθμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Θέλω, δε, να πω εδώ ένα μεγάλο “ευχαριστώ” και στους χορηγούς, ιδίως στον κ. Σαμπάχ. Και το πράττω αυτό γιατί είναι τόσο μεγαλύτερη η προσφορά του όσο προέρχεται από έναν άνθρωπο που ο τόπος καταγωγής του χειμάζεται και αυτός από τον πόλεμο και από την προσφυγιά. Και αυτή η χορηγία του δείχνει πόσο όλοι οι λαοί του κόσμου πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι. Γιατί όλη η ανθρωπότητα είναι μία ενότητα, όταν έχουμε να υπερασπισθούμε τον άνθρωπο».
Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε ότι «η Νέα Ιωνία είναι ένα από τα “προσκυνήματα της προσφυγιάς της Μικρασίας”» και επεσήμανε ότι «αν αντιμετωπίσαμε την εποχή εκείνη, μετά τη στυγερή γενοκτονία που οδήγησε στην προσφυγιά, όλη την οδυνηρή περιπέτεια, αυτό οφειλόταν και τότε ακόμα στην οικογένεια. Όταν οι πρόσφυγες ήρθαν στην Ελλάδα, η οικογένεια ήταν εκείνη η οποία στήριξε όλους τους πρόσφυγες, όπως εδώ στη Νέα Ιωνία και που, βεβαίως, επέτρεψε στους πρόσφυγες να μεγαλουργήσουν, κάνοντας αυτό που δεν διενοείτο τότε κανένας: Να μπολιάσουν τον τόπο μας, την πατρίδα μας, την Ελλάδα, την εστία μας την κοινή, με πολιτισμό, να τη μπολιάσουν με πνεύμα, να τη μπολιάσουν με το υγιές επιχειρηματικό δαιμόνιο».
Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθησή του, ότι «οι θεσμοί αυτοί λειτουργούν ακόμα, η εκκλησία, η οικογένεια, και στα μεγάλα και στα σημαντικά είμαστε όλοι μαζί, πέρα και έξω από πολιτικές διαφορές- ότι και τώρα θα αντεπεξέλθουμε στην κρίση, θα επουλώσουμε τις πληγές μας. Και σε λίγο καιρό, Σεβασμιώτατε, εύχομαι η πολιτεία να μπορεί να κάνει αυτό που της αναλογεί μόνη της, υπό τις ευλογίες και τις προσευχές της εκκλησίας. Βεβαίως, τιμώντας πάντα τους χορηγούς, αλλά επιτελώντας το καθήκον που είναι δικό της, με βάση και την ίδια την αποστολή της και με βάση το Σύνταγμα».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχόλια Facebook