“Πληρωμένη” απάντηση από την Κατερίνα Στεφανίδη στην Ισινμπάγεβα: Εμείς τη θέλαμε για να έχουμε την ευκαιρία να τη νικήσουμε!

Μπορεί να μην αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μπορεί να μην ήταν παρούσα στον τελικό του άλματος επί κοντώ αλλά η Γελένα Ισινμπάγεβα κατάφερε, με όχι θετικό τρόπο, να κλέψει λίγη από τη λάμψη των αθλητριών που διεκδίκησαν τα τρία ολυμπιακά μετάλλια.

2016 Rio Olympics - Synchronised Swimming - Duets Free Routine - Victory Ceremony - Maria Lenk Aquatics Centre - Rio de Janeiro, Brazil - 16/08/2016.    Yelena Isinbayeva of Russia watches from the tribune. REUTERS/Michael Dalder FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.

2016 Rio Olympics – Synchronised Swimming – Duets Free Routine – Victory Ceremony – Maria Lenk Aquatics Centre – Rio de Janeiro, Brazil – 16/08/2016. Yelena Isinbayeva of Russia watches from the tribune. REUTERS/Michael Dalder FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. η Γελένα Ισινμπάγεβα

Και πρωταγωνίστησε με τις δηλώσεις της, γεμάτες πίκρα και ασέβεια πως τις αθλήτριες που συμμετείχαν στον τελικό του αγωνίσματος τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου (20.08.2016). Γιατί η φράση «όποια και να κερδίσει το μετάλλιο δεν θα είναι ένα σωστό χρυσό μετάλλιο» μόνο και μόνο γιατί δεν συμμετείχε η ίδια, μόνο ασεβής μπορεί να θεωρηθεί. Και εκτός αθλητικού πνεύματος. Αυτού δηλαδή που (υποτίθεται για να είμαστε και ειλικρινείς) υπηρετούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Οι δηλώσεις της Ρωσίδας επικοντίστριας, της κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ στο αγώνισμα, δεν έμειναν αναπάντητες ούτε από την Κατερίνα Στεφανίδη, την Ελληνίδα πρωταθλήτρια που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (το τρίτο της Ελλάδας στους Αγώνες του Ρίο και το πρώτο χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2004 και τη Φανή Χαλκιά) ούτε από την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, που ήταν δεύτερη με την ίδια επίδοση με τη Στεφανίδη.

 

Η Ισινμπάγεβα δεν ήταν παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας εξαιτίας του αποκλεισμού πολλών Ρώσων αθλητών μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ. Και μπορεί ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών να συνδέεται και με την πολιτική αλλά οι αθλήτριες που συμμετείχαν στον τελικό δεν είχαν καμία σχέση. Αυτό ήταν που είπε και η Κατερίνα Στεφανίδη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Radio 103,3 λίγο μετά τον θρίαμβό της.

«Από τη μία τη λυπάμαι, αλλά από την άλλη την καταλαβαίνω. Ήταν πάνω στη στιγμή και ήταν στενοχωρημένη που δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Ωστόσο, κάνει λίγο λες και φταίμε εμείς, λες και μαζευτήκαμε όλοι και είπαμε να τη βγάλουμε έξω. Το θεωρώ και λίγο ασεβές προς τις αθλήτριες, που το 95% αυτών θα ήθελε να είναι η Ισινμπάγεβα στον αγώνα για να έχουμε την ευκαιρία να τη νικήσουμε. Κι αν είχα βγει δεύτερη με πρώτη την Ινσιμπάγεβα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα θα ήταν πάλι επιτυχημένοι, διότι θα είχα πάρει το ασημένιο μετάλλιο και θα είχα χάσει από την Ισινμπάγεβα.

Αυτά που είπε ήταν ασέβεια προς τις άλλες αθλήτριες, αλλά από την άλλη την καταλαβαίνω, διότι θα ήθελε να είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να ολοκληρώσει έτσι την καριέρα της. Πάντως και πολλές άλλες αθλήτριες δεν κατάφεραν να αγωνιστούν για άλλους λόγους, όπως η Μούρες που δεν μπήκε στον τελικό και η Σπίγκελμπουργκ που δεν ήρθε καν στους Ολυμπιακούς λόγω τραυματισμού. Έτσι είναι τα πράγματα, υπάρχουν ατυχίες, οι αγώνες, όμως, κερδίζονται στο στάδιο».

Νωρίτερα, η Σάντι Μόρις, η Αμερικανίδα που διεκδίκησε ως το τέλος το χρυσό αλλά είχε περισσότερες αποτυχημένες προσπάθειες από τη Στεφανίδη και τελικά έμεινε δεύτερη, είχε πεί για την Ισινμπάγεβα: «Τα σχόλιά της ήταν άσεβή και άσχημα για τους ανθρώπους που ήταν εκεί έξω απόψε. Είναι κάποια που παρακολουθούσα ολόκληρη τη ζωή μου και είναι απογοητευτικό να ακούω τέτοια πράγματα».