Δύο υπουργεία δεν μπορούν να δώσουν λύση στο θέμα δύο υπαλλήλων!
ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ
Στην …εξέδρα, κατά την ποδοσφαιρική ορολογία, πέταξε την μπάλα το Υπουργείο Εξωτερικών, αναφορικά με το δράμα που εδώ και τέσσερα κοντά χρόνια βιώνουν οι δύο διοικητικές υπάλληλοι των Γραφείων του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού στην Θεσσαλονίκη και οι οποίες παραμένουν εργαζόμενες μεν, πλην, όμως, απλήρωτες από το 2013!
Για το θέμα είχε κάνει αναφορά προς το Υπουργείο Εξωτερικών ο Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτής Έβρου Αναστ. Δημοσχάκης καταθέτοντας σχετικές επιστολές των δύο υπαλλήλων προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και προς τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.
Στην απάντησή του το Υπουργείο Εξωτερικών, όχι μόνον δεν δίνει λύση στο πρόβλημα των δύο υπαλλήλων, αλλά, απεναντίας, τις παραπέμπει, ουσιαστικά, στο Υπουργείο Οικονομικών το οποίο ασκεί τον έλεγχο στο Ίδρυμα Απόδημου Ελληνισμού το οποίο και είναι ο «φυσικός» εργοδότης τους. Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών ωστόσο, υποστηρίζουν ότι ουδέποτε ενημερώθηκε το υπουργείο από το “αδελφό” Υπουργείο Εξωτερικών επί του θέματος και λύση δεν δόθηκε ούτε με την παρέμβαση της Δικαστικής Αρχής!
Στην απάντησή του το Υπουργείο, αναφέρει μία σειρά νομικίστικων λεπτομερειών ως προς το ποιος πραγματικά είναι ο εργοδότης των δύο υπαλλήλων και ποιο υπουργείο είναι αρμόδιο και παραθέτει έναν σωστό “λαβύρινθο χρήματος” ως προς τη μέθοδο χρηματοδότησης του ΣΑΕ και του Ιδρύματος Απόδημου Ελληνισμού από το Κράτος αλλά και μια διελκυστίνδα ενεργειών για το πως διορίζεται προσωρινή διοίκηση στο Ίδρυμα, ποιος προτείνει τη διοίκηση κλπ. κλπ.
ΓΝΩΜΗ: Το μόνο στο οποίο δεν απαντά το Υπουργείο Εξωτερικών, είναι στην ουσία. Στο πως, δηλαδή, θα επιλυθεί το πρόβλημα των δύο υπαλλήλων. Ούτε, όμως, δίνει εξήγηση στο γιατί παρά την από 12.8.2015 δικαστική απόφαση, του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης, με την οποία διορίσθηκε προσωρινό ενδεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Απόδημου Ελληνισμού, με θητεία έξι μηνών, φθάσαμε στην 1η Ιουλίου του 2016 και καμία διοίκηση δεν είδαμε να αναλάβει, αλλά ούτε και εκλογές έγιναν, με τη λήξη του προσωρινού ΔΣ, στις 12 Ιανουαρίου 2016, όπως ρητά όριζε η δικαστική αρχή…
Αντί όλων αυτών, πέρασε άπραγο ένα ακόμη επιπλέον 6μηνο με τις δύο διοικητικές υπαλλήλους να γίνονται κλωτσοσκούφι της δημόσιας διοίκησης, να απασχολούνται δίχως να αμοίβονται και να ανεβαίνει το χρέος των ασφαλιστικών εισφορών, στο αρμόδιο ΙΚΑ. Τελικά, μήπως πρέπει να κάνουμε δημοψήφισμα για τη μισθοδοσία δύο υπαλλήλων;
Ακολουθεί τo κείμενo της απάντησης του Υπουργείου Εξωτερικών.
Σχόλια Facebook