Τσιμπήματα: Κι ακόμα δεν έσφιξαν οι ζέστες…στην Αθήνα της κρίσης
Προτού να σφίξουν οι ζέστες και οι Αθηναίοι λακίσουν από την Αθήνα, στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, ενός φιλολογικού συλλόγου με θεμελιώδη ρόλο στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Ελλάδος, η Όλγα Βενέτη θα ταξιδέψει τους Αθηναίους την Δευτέρα 4 Απριλίου, σε κοσμοπολίτικες μελωδίες των Bart Howard, Michel Legrand, Pink Martini καθώς και σε τραγούδια Ελλήνων συνθετών μιας άλλης νοσταλγικής εποχής .
Η Όλγα Βενέτη, είναι ανιψιά της γνωστής στην ομογένεια των ΗΠΑ Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών, Στέλλας Κοκόλη, η οποία βρέθηκε τις μέρες αυτές στην Αθήνα και παραχώρησε μία πολλή ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην Panhellenic Post η οποία θα δημοσιευθεί τις προσεχείς ημέρες, και θα συζητηθεί.
Η είδηση της εκταμίευσης των χρημάτων για την αποπεράτωση του ελληνικού Σχολείου Μονάχου δείχνει τι ακριβώς μπορεί να επιτύχει η συνεννόηση των κομμάτων, όταν ξεπεράσουν την ιδεοληπτική διελκυστίνδα. Οι από κοινού ενέργειες πάντα έχουν θετικό πρόσημο και αποτέλεσμα.
Η ελληνική Ομογένεια είναι ο κατ’ εξοχήν χώρος όπου τα ελληνικά κόμματα μπορούν και πρέπει να “εξασκηθούν” στην τέχνη του ομαδικού πνεύματος και της ομαδικής προσπάθειας, τομέας στον οποίο απερίγραπτα υστερούμε εδώ στην Ελλάδα, και σε όλα, δυστυχώς, τα πεδία!
1.Και μια και ο λόγος για την “κοινή προσπάθεια” και καθώς άλλωστε έχουμε δεσμευθεί ως ομογενειακή πλατφόρμα ενημέρωσης ότι κάθε μήνα θα επανερχόμαστε στο θέμα της νομοθετικής ρύθμισης για την καθιέρωση της 20ης Μαϊου ως “Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού”, να επισημάνουμε ότι μετά τους 24ρεις πρώτους άκαρπους μήνες, ένας ακόμη μήνας, Μάρτιος, προσετέθη χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή το σχετικό Νομοσχέδιο.
Μαθαίνουμε ότι τώρα βρίσκεται στο Υπουργείο Εσωτερικών για υπογραφή, που θεωρείται και η τελική. Επίσης έχουμε την πληροφορία ότι η ΓΓΑΕ παρακολουθεί από κοντά το θέμα και θεωρεί ζήτημα χρόνου την υπογραφή από τον Υπουργό.
2.Διερωτώμεθα, όμως, εάν ένα τόσο απλό και τόσο σημαντικό συνάμα ζήτημα, που αποτελεί πρόταση και αποτέλεσμα ενεργειών της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων και Φιλλελήνων Ιταλίας -που έχει την διακομματική θετική ανταπόκριση και στήριξη στη Βουλή, αλλά και την θετική ψήφο 122 μέχρι στιγμής ελληνικών Δήμων και έπονται και άλλοι- που έχει την υποστήριξη ιταλικών δημοτικών αρχόντων, οργανώσεων κλπ., αν χρειάζεται τόσους πολλούς μήνες για να λάβει κάποιες υπογραφές, πως λειτουργεί το Κράτος μας;
3.Η καθυστέρηση αυτή δίνει λαβή για σχόλια, διαρροές, πληροφορίες ή και κακεντρεχείς, κάποτε, διαδόσεις που μπορεί και να αδικούν τους ανθρώπους της ΓΓΑΕ και όσους εργάζονται για την προώθηση του συγκεκριμένου θέματος. Η ευθύνη γι αυτό, καλόπιστα θα σημειώσουμε, δεν βαρύνει τους όποιους “καλοθελητές”, αλλά την ελληνική διοίκηση και τα γρανάζια της ελληνικής γραφειοκρατίας, που περιφέρει από υπουργείο σε υπουργείο και από υπουργό σε υπουργό ένα νομοσχέδιο προς συλλογή υπογραφών…
4.Ιδού, λοιπόν, ένα μικρό μόνον δείγμα του τι θα σήμαινε, ένα ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Θα ωφελούσε την Ομογένεια. Θα βοηθούσε την Ελλάδα. Θα άλλαζε τη μοίρα του Ελληνισμού.
Αλλά αυτό, βέβαια, είναι στην ευχέρεια του Προέδρου της κάθε Κυβέρνησης.
Δεν μπορεί να επιβληθεί παρ΄ουδενός…
Σε ένα πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί αναφέρθηκε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Παιδείας, Νίκος Φίλης, για να απαντήσει σε αναρτήσεις σε κοινωνικά δίκτυα και σχόλια που τον εμφάνιζαν να «κοιμάται» στα έδρανα της Βουλής.<<Γνωρίζουν πάρα πολλοί φίλοι -δεν το γνωρίζει η κοινή γνώμη και δεν οφείλει να το γνωρίζει, αλίμονο- ότι έχω ένα πρόβλημα υγείας, λέγεται κλινική άπνοια. Κοιμάμαι με μηχανική υποστήριξη. Υπάρχουν στιγμές, όχι πάντα, όπου βαραίνω, δεν κοιμάμαι, κλείνω τα μάτια. Είναι λυπηρό ένα πρόβλημα υγείας να αποτελεί αντικείμενο “τρολαρίσματος“.>>
Σεβόμαστε το πρόβλημα υγείας του Υπουργού. Που η ΡΗΡ το αγνοούσε.
Σχόλια Facebook