ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Επτά απορίες, όπως λέμε «οι επτά πληγές του Φαραώ»
ΑΠΟΡΙΑ 1. Με αρκετή δόση απογοήτευσης παρακολουθούμε εν μέσω των δύο πολύ σοβαρών κρίσεων που βιώνει η Ελλάδα τις αποκαλύψεις και τον «καυγά» μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη αναφορικά με τα αίτια που προκάλεσαν τα τέσσερα (κατά το ΒΗΜΑ) κρυφά ραντεβού τους!
Και όσο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ φωτογράφιζε, απλώς, τα πρόσωπα που συναντήθηκαν, διατηρούσε κανείς κάποιες αμυδρές ελπίδες μήπως, τελικά, δεν επρόκειτο περί των κ.κ. Σταύρου Ψυχάρη και Αλέξη Τσίπρα.
‘Ηλθε, όμως, η άμεση –σχεδόν πανικόβλητη- απάντηση του Μαξίμου, που παραδέχθηκε τις μυστικές συναντήσεις μεταξύ του –τότε- διεκδικητή της εξουσίας Αλέξη Τσίπρα και του εκδότη Σταύρου Ψυχάρη, για να γεμίσει με ερωτηματικά, απορίες και θυμό τους πολίτες.
ΑΠΟΡΙΑ 2. Τι λέει ο κ. Ψυχάρης και τι προσπαθεί να διαψεύσει ο κ. Τσίπρας; Ο πρώτος διατείνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, υποστήριξε, συζητώντας με έναν από τους εξ απορρήτων συνομιλητές του:
– «Αυτός ο ιστορικός εκδότης ζήτησε πάλι να με συναντήσει. Δέχτηκα, συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για όλα».
– «Και τι σας ζήτησε, κύριε πρόεδρε;».
– «Το πιστεύεις ότι δεν μου ζήτησε τίποτα; Αντίθετα, του έδωσα εγώ…».
– «Τι του δώσατε;».
– «Του είπα πως όταν κερδίσουμε την εξουσία θα του χαρίσω τα δάνεια της εκδοτικής επιχείρησής του και επίσης θα δώσω στον ίδιο ολόκληρο το κανάλι στο οποίο συμμετέχει. Αλλά παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να μη με υποστηρίζει, ούτε με τις εφημερίδες ούτε με το κανάλι του. Τι άλλο να κάνω;».
ΑΠΟΡΙΑ 3. Τι απαντά το περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα αποδεχόμενο, ουσιαστικά, τις μυστικές συναντήσεις; Ότι: «…ο εκδότης, Σταύρος Ψυχάρης ζητούσε επίμονα από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015, τη διαγραφή των δανείων του, καθώς και πολιτική διαμεσολάβηση για την απόκτηση της συνολικής ιδιοκτησίας του MEGA».
ΑΠΟΡΙΑ 4. Και μόνον η εξ αντιθέτου ταύτιση του αντικειμένου της συνάντησης, δημιουργεί μείζον ηθικό ζήτημα. Και για τους δύο παράγοντες της δημόσιας ζωής του τόπου. Αυτές οι ίδιες οι “συνωμοτικές” συναντήσεις είναι πολιτικά επιλήψιμες.
ΑΠΟΡΙΑ 5. Τι θα συζητούσαν εν κρυπτώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο εκδότης; Ακόμη και αθώες σκέψεις να αντάλλασσαν πάλι ελεγκτέο ήταν λίγο διάστημα πριν από εθνικές εκλογές. Άλλωστε ΠΑΝΤΑ τέτοιες συναντήσεις ενέχουν τον κίνδυνο να βρεθεί η μία ή η άλλη πλευρά εκτεθειμένη σε επιλήψιμο αίτημα ή ανοίκεια προσφορά… Και καλά, μία φορά. Αντε καλά δύο φορές. Τέσσερις φορές, όμως, κρυφές συναντήσεις; Και τι έλεγαν τις προηγούμενες τρεις; Θα μάθουμε ποτέ;
ΑΠΟΡΙΑ 6. Και εκείνο το επίμονα (σ.σ. η υπογράμμιση δική μας) που αναφέρει η ανακοίνωση του Μαξίμου, τι εξυπονοεί; Μήπως ότι και στις τέσσερις συναντήσεις το αίτημα από τη μία ή την άλλη πλευρά ήταν … σταθερά το ίδιο;
ΑΠΟΡΙΑ 7. Και εάν το αίτημα προήρχετο από την πλευρά του εκδότη, πώς δέχθηκε και νέα συνάντηση μαζί του ο κ. Τσίπρας; Κι αν ήταν προσφορά, την αρνήθηκε ο κ. Σταύρος Ψυχάρης;
Και έτσι να έχουν τα πράγματα, τώρα ΤΙ θέλει ο κ. Ψυχάρης; να τηρήσει όσα υποσχέθηκε (εάν, φυσικά, τα υποσχέθηκε) ο κ. Τσίπρας; Ας κάτσει στη σειρά όπου ήδη βρίσκονται συνταξιούχοι, αγρότες κλπ.κλπ.
Επτά απορίες, που χρίζουν επτά πολύ σαφών απαντήσεων.
Σχόλια Facebook