ΑΠΟΨΕΙΣ: Η θεωρία των παιγνίων και η αναδιαπραγμάτευση του χρέους.
Παιδίατρος-Συγγραφέας
Η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλο βαθμό,όταν ανέλαβε την εξουσία,τον Ιανουάριο του 2015,γνώριζε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας,όπως επίσης γνώριζε και τους νέους κανόνες εσωτερικής διαχείρισης οικονομικών κρίσεων στην Ευρωζώνη.
Ίσως όμως δεν γνώριζε πως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ,με τις εκπεφρασμένες διακηρύξεις του για κατάργηση των μνημονίων,εξυπηρετούσε απόλυτα τη στρατηγική Σόιμπλε για να επιτύχει την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Έτσι χρειάστηκαν ελάχιστοι μήνες άγονης “διαπραγμάτευσης”χωρίς αντικείμενο,με τον ανεκδιήγητο Υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ.”Γιάνη” Βαρουφάκη,να ισχυρίζεται,σύμφωνα με τη θεωρία των παιγνίων,πως οι εταίροι θα αναγκαστούν να συμβιβαστούν με το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ,για να μην καταρρεύσει η οικονομία της Ευρωζώνης!
Κι όλα αυτά μέχρι που συνειδητοποίησαν πως η πρόταση του κ.Σόιμπλε για αυτόβουλη έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ήταν ένα μεθοδευμένο σχέδιο ήδη από το 2014,όταν η κυβέρνηση Σαμαρά παρουσιάσε “κόπωση” και ήταν βέβαιο πως η άνοδος ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετούσε απόλυτα το σχέδιο του γερμανού πολιτικού,που εκφράζει τους ακραία συντηρητικούς κύκλους της γερμανικής οικονομίας και κοινωνίας.
Η στάση του μάλιστα απέναντι στο προσφυγικό και η λογική των κλειστών συνόρων,στον αντίποδα της πολιτικής Μέρκελ,τον αναδεικνύουν ως τον πλέον αξιόπιστο ,για πολλούς ,διάδοχο στην καγκελαρία!
Κι όλα αυτά μέχρι τον Ιούλιο του 2015,όταν η κυβέρνηση Τσίπρα,αναγκάστηκε να αποδεχθεί το σκληρότερο τρίτο μνημόνιο υιοθετώντας όμως ένα νέο στρατηγικό σκαλοπάτι ως άλλοθι για το ιστορικό συμβιβασμό της:Την αναδιαπραγμάτευση του χρέους ως πανάκεια για τη χαμένη τιμή της αριστεράς.
Ό,τι επομένως ψηφίζεται είναι στη λογική της δημοσιονομικής πειθαρχίας για να έρθει η ώρα της αξιολόγησης, ώστε να γίνει επιτέλους η υπεσχημένη αναδιαπραγμάτευση του χρέους!
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μπλόφα τωνΕυρωπαίων Εταίρων μας και τη μεγαλύτερη προδήλως αυταπάτη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Η δήλωση Ντάιλεμπλουμ,του επιτετραμένου του κ.Σόιμπλε στην Κομισσιόν ,πως η αξιολόγηση της Ελλάδας δεν είναι θέμα ημερών ή εβδομάδων αλλά μηνών…πολλών μηνών,είναι ενδεικτική της γερμανικής τακτικής έναντι του ελληνικού χρέους!
Γιατί ποιος γερμανός πολιτικός μπορεί ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου να προτείνει το κούρεμα των κερδών της χώρας του,έναντι της διαγωγής μιας κυβέρνησης που τήρησε με ακρίβεια το πρόγραμμα που της επιβλήθηκε,καταδικάζοντας την ελληνική κοινωνία στην φτώχεια και την υπανάπτυξη;
Σχόλια Facebook