Απονομή Πιστοποιητικών Ελληνομάθειας 2015 από το Γραφείο Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Μελβούρνης
Την Δευτέρα, 9/11/2015 και ώρα 6μ.μ., διοργανώθηκε από το Γραφείο Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου της Μελβούρνης της Ελλάδος εκδήλωση για την απονομή των τίτλων του Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας 2015.
Η Γενική Πρόξενος κ. Χ. Σημαντηράκη, συνεχάρη τους επιτυχόντες και ευχαρίστησε γονείς και δασκάλους για τη στήριξη και το ενδιαφέρον τους για την ελληνική γλώσσα και το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας που αποτελεί την επίσημη πιστοποίηση της γνώσης της νέας ελληνικής γλώσσας.
Οι εξετάσεις ελληνομάθειας διενεργούνται ετησίως από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (ΚΕΓ) το μήνα Μάιο. Στην Αυστραλία λειτουργούν τέσσερα εξεταστικά κέντρα, στο χώρο των Γενικών Προξενείων Μελβούρνης, Σίδνεϊ και Αδελαΐδας καθώς και στο Charles Darwin University στο Ντάργουιν.
Το Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας είναι το μοναδικό κρατικό και επίσημα αναγνωρισμένο πιστοποιητικό που επιβεβαιώνει τη γνώση των ελληνικών ως ξένη/δεύτερη γλώσσα σε 6 επίπεδα, ξεκινώντας από το Α1 για παιδιά 8-12 ετών μέχρι το Γ2 για ενήλικες. Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο και δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να κατοχυρώσει το επίπεδο επάρκειας της ελληνομάθειάς του, εξασφαλίζοντάς του ένα ισχυρό τυπικό προσόν στο βιογραφικό του. Στην Αυστραλία ο αριθμός υποψηφίων και επιτυχόντων αυξάνεται σημαντικά κάθε χρόνο.
Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του ΚΕΓwww.greeklanguage.gr/certification καθώς επίσης και από το Γραφείο Εκπαίδευσηςwww.eduoff-melbourne.world.sch.gr
Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1994 με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εποπτεύεται απευθείας από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συνεργάζεται με τα συναρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών. Έχει ως σκοπό την ενίσχυση και προώθηση της ελληνικής γλώσσας εντός και εκτός της Ελλάδας, την οργάνωση της διδασκαλίας της σε αλλοδαπούς και ομογενείς, τη στήριξη των διδασκόντων την ελληνική γλώσσα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και την παραγωγή κάθε μορφής υλικού που θα συντελούσε στην προβολή και διάδοση της ελληνικής γλώσσας.
Σχόλια Facebook