Οι νέοι Έλληνες μετανάστες και οι Καλλιτέχνες
Οι νέοι μετανάστες, εκτός από το ότι συμβάλουν στην πληθυσμιακή ενίσχυση του εκτός Ελλάδος Ελληνισμού, τον οποίο και ανυψώνουν ακόμα περισσότερο πνευματικά, καθώς οι περισσότεροι είναι κάτοχοι πτυχίων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, συντελούν και στην αύξηση του ομογενειακού κοινού στις συναυλίες των Ελλήνων καλλιτεχνών στο εξωτερικό!
Μάλιστα η παρουσία τους έχει πολύ θετική επίδραση πάνω στους Έλληνες καλλιτέχνες’
Σε συνέντευξη στην Τζωρτζίνα Ντούτση, για λογαριασμό του in.gr, ένας από τους πιο γνωστούς και ταλαντούχους ερμηνευτές, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, μιλάει ακριβώς για τις σχέσεις του με την ομογένεια, μέσα από τις περιοδείες του.
Έχοντας ως αποσκευή μια Μικρή Βαλίτσα -όπως είναι ο τίτλος της τελευταίας δισκογραφικής του δουλειάς- πριν από ένα χρόνο, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης ξεκίνησε ένα μεγάλο μουσικό ταξίδι σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Σε ερώτηση ποιες είναι οι εικόνες που έχει συγκεντρώσει από αυτό το μουσικό ταξίδι ο κ. Ιωαννίδης απάντησε:
«Νομίζω πως η περιοδεία του τελευταίου χρόνου ήταν η πιο έντονη που κάναμε ποτέ. Εδώ, δηλαδή στην Ελλάδα και στην Κύπρο, ένιωσα για πρώτη φορά πως το κοινό δεν ερχόταν για να περάσει την ώρα του, αλλά για να ζήσει κάτι σημαντικό, για να μοιραστεί κάτι μαζί μας και με τους συνανθρώπους του, για να συν-βιώσει.
“Στο εξωτερικό, η μεγάλη περιοδεία που κάναμε μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά πολλούς νέους μετανάστες και να μοιραστώ τις αγωνίες και τα όνειρά τους. Πάντα είχα σχέση με τους απόδημους, πάντα με συγκινούσε η συνάντηση μαζί τους, πάντα ένιωθα την τεράστια δύναμη που δίνει η νοσταλγία στη ζωή τους. Στην Ευρώπη όμως, είχαμε πάντοτε κυρίως «ξένο» κοινό. Οι δεύτερες και τρίτες γενιές μεταναστών δεν άκουγαν αυτό το τραγούδι. Με εξαίρεση την Αγγλία, λίγοι Έλληνες έρχονταν στις συναυλίες μας. Έχω κάνει συναυλίες στο εξωτερικό, όπου δεν υπήρχε ούτε ένας Έλληνας στο κοινό.
“Οι άνθρωποι όμως που έφυγαν πρόσφατα, έρχονται μαζικά στις συναυλίες μας στα νέα τους μέρη. Και η επαφή μαζί τους ήταν κάτι πολύ σημαντικό για μένα».
Σχόλια Facebook