Πρόεδρος ΠαΔΕΕ: Η Ομογένεια προσπαθεί να βοηθήσει την Ελλάδα
ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ
Η αύξηση των ενεργών μελών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελλήνων, (ΠαΔΕΕ) η ενεργοποίηση στην κατεύθυνση τεχνικής υποστήριξης για το ξεπέρασμα της ελληνικής οικονομικής κρίσης και η δια νόμου κατοχύρωση της επιστολικής ψήφου στους Απόδημους Έλληνες ψηφοφόρους, είναι οι τρεις βασικοί στόχοι που έχει θέσει για την προεδρία του, ο Θωμάς Κατσιαντώνης. Για την επιτυχία των στόχων αυτών ο πρόεδρος της Ένωσης ελληνικής καταγωγής πολιτικών του κόσμου, επιδιώκει τη συνεργασία τόσο με την Κυβέρνηση και γενικά τον πολιτικό κόσμο της χώρας, όσο και με Έλληνες επιχειρηματίες και παραγωγούς.
Για ιδιωτικούς λόγους έκανε, τη φορά αυτή, το ταξίδι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελλήνων (ΠαΔΕΕ) πολιτειακός βουλευτής στο Nιού Χάμσαϊρ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, κ. Θωμάς Κατσιαντώνης. Προσωπικός, αλλά όχι απόρρητος ο λόγος της νέας του επίσκεψης. Ο αδελφός του Γιώργος Κατσιαντώνης μπήκε στην Ελληνική Βουλή, αφού εξελέγη βουλευτής Λαρίσης με το κόμμα των Κεντρώων του Βασ. Λεβέντη! Ένας ελληνοαμερικανός, Βουλευτής!
Τον συγχαρήκαμε. Ήτανε ελαφρώς συγκινημένος. «Ο Γιώργος ήρθε στην Αμερική σε μικρή ηλικία. Στο Manchester του new Hampshire (ΝΗ). Ασχολήθηκε με τα εστιατόρια. Στη συνέχεια μπήκε κι αυτός στη βουλή του State, εκλεγείς τοπικός βουλευτής. Τώρα τον έχουμε στην Βουλή της Ελλάδας…»
Από το περασμένο καλοκαίρι πρόεδρος της ΠαΔΕΕ ο Θωμάς Κατσιαντώνης πασχίζει σε πολλά επίπεδα για να μπορέσει ο ίδιος και οι ελληνικής καταγωγής συνάδελφοί του πολιτικοί να φανούν χρήσιμοι στη γενέτειρα. «Αλλάξαμε το καταστατικό της Ένωσης, ώστε να γίνει πιο ισχυρή και να μπορέσει να βοηθήσει, κυρίως στον οικονομικό τομέα που έχει περισσότερη ανάγκη, η πατρίδα μας» είπε στην ΡΗΡ.
Συναντήσαμε τον ομογενή πολιτικό στο Ledra Marriott Hotel, στην Αθήνα. Απόγευμα Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου 2015. Έξω από τις μεγάλες τζαμαρίες του πολυτελούς ξενοδοχείου, ο Αττικός ουρανός, μια σκοτείνιαζε και μια έλαμπε λουσμένος στο φως του ήλιου, που ξεπρόβαλε κάποτε-κάποτε ανάμεσα από τα πυκνά σύννεφα. «Το πρωϊ έβρεχε πολύ» σχολιάσαμε για να περάσουμε στην πρώτη μας ερώτηση: «Πως πάνε τα πράγματα με την ΠαΔΕΕ;
«Έχουμε αλλάξει το στόχο μας στην ΠαΔΕΕ. Παλαιότερα ήτανε περισσότερο λόμπι και εξωτερική πολιτική για τα εθνικά μας θέμα. Τώρα ο στόχος είναι διπλός. Ο ένας, είναι οικονομικός. Να μπορέσουμε να βοηθήσουμε την πατρίδα», ,ας είπε ο κ. Κατσιαντώνης.
Ρωτήσαμε με ποιόν τρόπο. Μας ξάφνισε ευχάριστα που δεν είπε, συγκεντρώνοντας χρήματα! Περισσότερο ρεαλιστική και πρακτική η μέθοδος που επέλεξαν: «Να μπορέσουμε να προωθήσουμε τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στην ομογένεια και στις ξένες αγορές. Σε Αμερική, Αυστραλία, Καναδά και αλλού».
Ζητήσαμε να μάθουμε λεπτομέρειες. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε επικοινωνία με δυο εταιρίες, μία που παράγει φέτα – τυρί Ελασσόνας και μία άλλη εταιρία που επεξεργάζεται λάδια και ελιές. Θέλουν να εξάγουν στην Αμερική».
Ρωτήσαμε να μάθουμε τον άλλο στόχο. Πάλι μας αιφνιδίασε! «Ο άλλος στόχος που έχουμε βάλει είναι να αντιστρέψουμε το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την Ελλάδα στο εξωτερικό. Μαζί με όλους τους συναδέλφους μου, έχουμε ρίξει μεγάλο βάρος σ΄ αυτόν τον τομέα. Πως η Ελλάδα μπορεί να κερδίσει και πάλι την εμπιστοσύνη πολιτών, Κρατών και ΜΜΕ του εξωτερικού».
Ρωτήσαμε πως σκέπτονται να το επιτύχουν αυτό. «Να σας πω ένα απλό παράδειγμα: Όταν βλέπουμε να δημοσιεύεται κάτι συκοφαντικό για την Ελλάδα, θα παρεμβαίνουμε άμεσα αποκαθιστώντας την αλήθεια. Δεν θα επιτρέψουμε πλέον να μεταδίδεται στρεβλή εικόνα για την Ελλάδα. Για παράδειγμα στο Δημοψήφισμα, ήμουν πάλι εδώ, το καλοκαίρι. Με πληροφόρησε φίλος μου δημοσιογράφος από την περιοχή μου (ΝΗ) ότι δείχνανε εικόνες από την Αθήνα, παλιές, όμως, με επεισόδια, φωτιές, μολότοφ. Όποιος τα έβλεπε αποκτούσε την πεποίθηση ότι γινότανε χαμός στην Αθήνα. Επικοινωνήσαμε αμέσως με SKYPE δείχνοντας αυθεντικές εικόνες μέσα από το ξενοδοχείο, τι γινότανε στην πλατεία Συντάγματος. Ο άνθρωπος δεν το πίστευε! Δηλαδή, πρέπει να απαντάμε αμέσως. Να μην τους αφήνουμε να μας λασπώνουνε με ανακρίβειες».
Επιστρέψαμε στην προσπάθεια προώθησης εξαγωγών. Ρωτήσαμε εάν συναντούν γραφειοκρατικά κλπ. εμπόδια, ιδιαίτερα με τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. «Οι μεγάλες εταιρείες, δεν αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα γραφειοκρατικών διαδικασιών. Στη Λάρισα που ήμουν πριν λίγες μέρες, μου έλεγαν ότι δεν έχουν τέτοιου είδους προβλήματα».
Όπως μας είπε, και η τυποποίηση και η συσκευασία είναι όλα ελεγμένα και σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές. «¨Όλα είναι ελεγμένα. Οι ποσότητες είναι επαρκείς».
Ρωτήσαμε αν και σε ποιο βαθμό εμποδίζουν τα capital controls την προσπάθεια: «Αυτά είναι ένα πρόβλημα. Ελπίζω σύντομα να επανέλθει η κανονικότητα. Πάντως οι δύο εταιρείες με τις οποίες συζητάω, μπορούν να το ξεπεράσουν. Έχουν τα κεφάλαια για να ανταποκριθούν».
Ρωτήσαμε εάν η ελληνική δημόσια διοίκηση συνδράμει την όλη «επιχείρηση»: «Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και με τον γενικό Διευθυντή της ΓΓΑΕ, κ. Μιχάλη Κόκκινο και με τον Υφυπουργό Εξωτερικών, κ. Γιάννη Αμανατίδη. Είναι θετικό ότι παραμένουν οι ίδιοι για τον Απόδημο. Μας βοηθάνε πολύ. Είναι πολύ θετικοί και θέλουν να συνεργαστούμε πολύ στενά».
Περάσαμε στα «ενδότερα». Νιού Χάμσαιρ και ομογένεια… «Το ΝΗ είναι το πρώτο Κοινοβούλιο που έγινε στην Αμερική. Όμως είναι το state που γίνονται οι πρώτες προκριματικές εκλογές σε όλη την Αμερική για την ανάδειξη του υποψήφιου προέδρου οπότε έχει μεγάλη σημασία αφού όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι των ΗΠΑ έρχονται και ξανα-έρχονται στο ΝΗ».
Προβλήματα εκλογής δεν έχει μόνον ο εκάστοτε υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ που δεν θα πετύχει νίκη στο ΝΗ! Προβλήματα έχουν και οι …ομογενείς κάτοικοί του! «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι αυτό της ελληνικής Γλώσσας. Η γλώσσα μας αρχίζει να χάνεται στην Αμερική, ειδικά σε Πολιτείες μικρές, όπως η δική μας».
Να ρωτήσουμε τι χρειάζεται για να σωθεί η γλώσσα; Μπα, στα κουτουρού θα πάει η ερώτηση… Όλοι το ξέρουν αυτό. Χρειάζονται δάσκαλοι, βιβλία… Το θέμα είναι γιατί το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας δεν δείχνει σχετική ευαισθησία.
«Εγώ, είπε ο κ. Κατσαντώνης, επειδή είμαι και Δημοτικός Σύμβουλος (σ.σ. ακούγεται ότι ίσως διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου) κατάφερα εδώ και λίγα χρόνια να περάσω στα Λύκεια του Manchester στο ΝΗ την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα επιλογής! Αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Ωστόσο, κινδυνεύει να χαθεί το πλεονέκτημα αυτό που κερδίσαμε, γιατί η Ελλάδα δεν μας δίνει έναν δάσκαλο!»
Είπα να προσπεράσω, αλλά έμεινα σαν τον εθισμένο, στο θέμα. Δηλαδή, ρώτησα, τι σας λέει το υπουργείο; «Κοιτάξτε κύριε Μαλασπίνα. Εμείς αναγνωρίζουμε ότι η πατρίδα περνάει δύσκολες ώρες. Γι αυτό είπαμε να βοηθήσουμε να βάλουμε και ‘μεις κάποια χρήματα για το δάσκαλο. Πάλι, όμως, δεν μας έστειλαν»… Κάθε φορά βάζουμε το ζήτημα, «αλλά όπως ξέρετε συχνά πυκνά τα τελευταία χρόνια αλλάζουν κυβερνήσεις, αλλάζουν υπουργοί και το θέμα μένει στο ράφι…»
Είπα να κάνω το «συνήγορο του διαβόλου», κατά τη γνωστή έκφραση. Ρώτησα: Είπατε, κ. Κατσιαντώνη «να βάλουμε και ‘ μεις κάποια χρήματα». Εγώ θα έλεγα να βάλετε εσείς όλα τα χρήματα…
-Ξέρετε, δεν είναι απλό. Δίνουμε ήδη πολλά χρήματα για να συντηρήσουμε τις Εκκλησίες μας. Τα έξοδα για τις τρεις Εκκλησίες είναι πάρα πολλά. Είμαστε όλοι μέλη των Εκκλησιών. Εμείς τις συντηρούμε, εμείς πληρώνουμε τους ιερείς, την Αρχιεπισκοπή, τα πάντα».
(σ.σ. Θα έλεγα, με όλο το σεβασμό : Να τ΄ ακούει ο Ιερώνυμος, αλλά το προσπερνώ. Μένω στο: να τ΄ ακούσει ο νέος Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης…)
Ρωτήσαμε ποια άλλα θέματα απασχολούν την ομογένεια στο Νιου Χαμσάιρ. «Η ψήφος των Αποδήμων Ελλήνων Ψηφοφόρων είναι ένα θέμα που το διεκδικούμε και θα το καταφέρουμε. Πρέπει να μας δοθεί η επιστολική ψήφος. Όχι μόνο επειδή το λέει το Σύνταγμα. Εγώ, για παράδειγμα, πληρώνω φόρους (χαράτσι) χωρίς να έχω εισοδήματα στην Ελλάδα. Μάλιστα, να πληρώσω. Δικαίωμα να ψηφίζω και ΄γω για τα πολιτικά της Ελλάδος, γιατί να μην έχω;»
Εύλογο το ερώτημα και για να αντιστρέψω στιγμιαία τους ρόλους, απαντώ εγώ για λογαριασμό των ομογενών: «Εσάς σας αναγνωρίζουν μόνον στο <ταμείο> και όχι στην <κάλπη>»!
Σήμερα Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015, ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ κ. Κατσιαντώνης θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννη Αμανατίδη και τον Γενικό Διευθυντή της ΓΓΑΕ κ. Μιχάλη Κόκκινο. Μπορεί κανείς να προεξοφλήσει ότι η συζητήσεις θα έχουν ενδιαφέρον. Μάλιστα, ο κ. Κατσιαντώνης, όπως πληροφορούμαστε, έχει και ενδιαφέρουσες προτάσεις να κάνει, όπως τη συμμετοχή της ΠαΔΕΕ στις συνεδριάσεις της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό.
Ένα άλλο θέμα που θέσαμε είναι το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ). «Ξέρω, μας είπε, ότι υπάρχει ένα Σχέδιο Β για να ανασυστήσουν το ΣΑΕ. Το βλέπω λίγο δύσκολο. Τώρα, αν με ρωτάτε εάν χρειάζεται, βεβαίως και χρειάζεται. Όλα χρειάζονται για τον Απόδημο. Αλλά όχι όπως ήτανε. Τα μέλη του πρέπει να πληρώσουν εξ ιδίων για να υπάρχει. Να μην επιβαρύνουμε το ελληνικό Κράτος. Να είναι, δηλαδή εθελοντές. Εξάλλου, πιστεύω ότι άμα πληρώνεις μόνος σου, θα ενδιαφέρεσαι και πιο πολύ. Για την ουσία και όχι τα αξιώματα…»
Για το φορολογικό των ομογενών στην Ελλάδα ο κ. Κατσιαντώνης είπε ότι δεν διαφωνεί «εάν κάποιος ομογενής έχει εισοδήματα στην Ελλάδα να πληρώνει φόρους. Αλλά μόνον επειδή μπορεί να έχει ένα παλιό ακίνητο από κληρονομιά που δεν του δίνει εισόδημα, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώνει το χαράτσι. Αυτό είναι λίγο τρελό»…
Ανθρωπιστική κρίση, Πρόσφυγες, λαθρομετανάστες, «σοβαρό και δύσκολο θέμα», λέει. «Η ΠαΔΕΕ μπορεί να προκαλέσει διάφορα δημοψηφίσματα στα Κοινοβούλια, να ενημερώσουμε τους Βουλευτές και τους Γερουσιαστές ότι πρέπει να πιέσουν να λυθεί το θέμα με τη μετανάστευση. Αυτό γίνεται. Το ζήτημα είναι εάν και τι αποτέλεσμα θα φέρει. Αυτό είναι πιο πολύ ευρωπαϊκό ζήτημα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να το λύσει. Εμείς θα το βάλουμε στο προσεχές Συμβούλιο που θα έχουμε. Θα στείλουμε, ίσως, επιστολή στην ΕΕ ότι τα μέλη της ΠαΔΕΕ θέλουμε να βοηθήσουμε και πως μπορούμε».
Ρωτήσαμε για τη σχέση ομογενών- ελληνικής καταγωγής πολιτικών. Σας στηρίζουν; Ψηφίζουν οι ομογενείς μαζικά στις τοπικές εκλογές; Η απάντηση ήταν ενδιαφέρουσα: «Ναι, οι ομογενείς ψηφίζουν. Και μας στηρίζουν. Όπου υπάρχει ελληνικής καταγωγής υποψήφιος, ασχέτως του σε ποιο κόμμα ανήκει, σε μεγάλο βαθμό τον υποστηρίζουν. Πχ. Στην περιοχή μου, ο Δήμαρχός μας είναι ελληνικής καταγωγής, Θεόδωρος Γατσάς. Πηγαίνει για την τέταρτη θητεία του. ‘Εχουμε εκλογές το Νοέμβριο. Εγώ προσωπικά είμαι δημοκράτης. Αυτός ρεπουμπλικάνος. Εγώ, όμως, τον στηρίζω ανοικτά γιατί είναι ελληνικής καταγωγής. Στα θέματα αυτά η ομογένεια στηρίζει ο ένας τον άλλο. Υπάρχει ένα πολύ μικρό μόνο ποσοστό ομογενών που δεν το κάνει αυτό».
Ολοκληρώνοντας την αρχική του σκέψη, ο κ. Κατσιαντώνης επανέλαβε ότι η στενότερη συνεργασία ΠαΔΕΕ και Ελληνικής Βουλής θα φέρει τα καλά αποτελέσματα. «Θα μπορέσουμε και ‘μεις, είπε, να φέρουμε επιχειρηματίες από το εξωτερικό, να έρθουν στην Ελλάδα, να κάνουμε διάφορες επαφές, να φέρουμε καθηγητές για τη γλώσσα, επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, πρέπει να γίνει μια οργάνωση δια μέσου ΠαΔΕΕ και Βουλής».
Ρωτήσαμε για τις σχέσεις των μελών της ΠαΔΕΕ. «Πάμε μαζί, με σύμπνοια. Βεβαίως υπάρχουν και αντιδράσεις, διχογνωμίες, αλλά ψηφίζουμε και λύνουμε τις διαφορές. Μην ξεχνάτε ότι εμείς είμαστε από διαφορετικά κόμματα, διαφορετικές χώρες και έχουμε διαφορετικές ιδέες. Καταφέρνουμε, όμως, να συνεννοούμαστε». (Σ.σ. μάλλον πρέπει να κάνει φροντιστήριο στους δικούς μας πολιτικούς)…
Θα μπορούσε να υποθέσει κανείς ότι οι ελληνικής καταγωγής πολιτικοί έχουν την ευχέρεια, ως πολιτικά πρόσωπα, να επιδεικνύουν ελεύθερα το ενδιαφέρον τους για τη γενέτειρα. Κι όμως, δεν είναι έτσι. Πρέπει να είναι δύο φορές προσεκτικοί. Γι αυτό και η προσφορά τους έχει μεγαλύτερη σημασία, από όση της αποδίδουμε… «Ξέρετε, κ. Μαλασπίνα, πολλές φορές, όταν βάζουμε κάποια θέματα οι συνάδελφοί μας μάς λένε: καλά εσείς είσαστε βουλευτές της Ελλάδας ή της Αμερικής; Βέβαια αυτό συμβαίνει σε έναν μικρό βαθμό, αλλά υπάρχει. Γι αυτό προσπαθούμε να είμαστε προσεκτικοί. Εγώ τους απαντάω ότι είμαι και Έλληνας και Αμερικανός πολίτης».
Σήμερα τα μέλη της ΠαΔΕΕ είναι 285. Αλλά μόνο 80 από αυτούς είναι ενεργά μέλη. «Προσπαθούμε να τους φέρουμε όλους κοντά. Θα το καταφέρουμε. Επίσης, θέλουμε να εντάξουμε στην ΠαΔΕΕ και φιλέλληνες πολιτικούς, όπως και πολιτικούς που το έτερόν τους ήμισυ είναι αλλοδαπό. Σ΄ αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει το ΣΑΕ».
Ρωτήσαμε εάν έχουν συνεργασία με την ΑΧΕΠΑ. Μας είπε «τους ξέρουμε, αλλά δεν συνεργαζόμαστε, τουλάχιστον μέχρι στιγμής.»
Έξω από «Μάρριοττ» η λιακάδα είχε επικρατήσει οριστικά (για όσο θα ήταν ακόμη μέρα) της συννεφιάς. Ετοιμαστήκαμε να αποχαιρετήσουμε τον κ. Κατσιαντώνη. Προηγουμένως, όμως, του ζητήσαμε να μας πει τρεις λόγους για τους οποίους θα ήθελε να συνδεθεί το όνομά του με την προεδρεία της ΠαΔΕΕ. Μας είπε:
«Πρώτο, Αύξηση των ενεργών μελών της ΠαΔΕΕ. Έπειτα, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε στην οικονομική κρίση. Και τρίτον, να πάρουμε την ψήφο για τους Απόδημους Έλληνες ψηφοφόρους».
Κρατήσαμε για το τέλος, αυτό που έπρεπε να έχουμε προτάξει: Το θέμα της απόκλισης από ορισμένους κρατικούς παράγοντες, των Ομογενών ως «διασπορά». Ο κ. Κατσαντώνης ήταν κατηγορηματικός. «Δεν συμφωνώ με την λέξη Απόδημος. Ούτε, όμως, και με το Διασπορά. Η σωστή λέξη είναι Ομογένεια».
Πηγή: Ρanhellenicpost.com
Σύντομο βιογραφικό
Thomas Katsiantonis
State Representative of New Hampshire
USA
Thomas Katsiantonis born on the 17th day of February 1973.
Born to Nikolas Katsiantonis and Elli (Kokkinou) Katsiantonis.
Thomas is currently serving as a State Representative of New Hampshire ,
re-elected on November 4, 2015.
Political Career
His early start in politics while attending school in Greece led to his passion for politics and his choice to run in the 2003 election in NH.
Tom won the election for State Representative of ward 12.
In 2004 Tom helped pass a bill to offer Greek as a language in school. At the time only French and Spanish were offered.
In 2005 he would have to resign his seat because he moved into a different district.
He would be re-elected as a State Representative serving ward 8 in 2008, 2010, 2012, 2014 .
Tom has been actively involved in Greek American issues. Such as Macedonia & Cyprus. Currently he is working with other Greek American State Senators on removing the need for a Visa for Greeks to enter the United States.
Tom has been involved in many Presidential Elections. The State of NH is first in the Primaries. Tom has contributed to Political Candidates such as Al Gore, Joe Lieberman, John Kerry, Hilary Clinton and the most recent President Barak Obama.
Tom is involved in Pan-Macedonian Association in the United States.
Tom is a member of:
• The Greek Assumption Church
• The Greek American Club Pericles and serves on its board.
Personal Life
Born in the United States Thomas is an American Greek. Lived in the United States with his parents and younger brother George Katsiantonis born on the 2nd day of February 1978. The family moved back to Greece in the 1980’s where his father accepted a position in Greek Government.
Thomas attended school in Greece at Elassona. He graduated in 1991.
While attending school Thomas participated in sports. Tack, Soccer and Basketball.
At the age of 15 Tom broke the National record for the 1,000 meter race with the time of 2 minutes 42 seconds. At the age of 17 he came in 6th at the Nationals for 800 meter. Tom was also involved in Greek Folk Dancing which he would later teach in America.
Thomas was involved in politics in school. He served as President of Student Council through Middle and High School.
After Graduating Thomas decided to attend College in the United States. While enrolled his father who had been diagnosed with Multiple Sclerosis in 1984 took a turn for the worse and was unable to work, Thomas took on the responsibilities of caring for the family. He attended college and worked as a dishwasher, delivery driver and cook. Thomas graduated with a degree in Business Administration.
In 1995-1996 Thomas opened his first Restaurant/Bar and Grill which he named Grand Slam. In 2006 Tom opened Grand Slam 2.
Thomas is married to Soula (Keloglou) Katsiantonis and they have one son Nikos Katsiantonis born on the 23rd day of May in 2004.
Tom and Soula were first married in the United States in 1999 they later renewed their vows in Elassona, Greece on the 12th day of July 2002.
ΛΟΓΩ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ (ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ) Λεζάντα 1: Ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ Θωμάς Κατσιαντώνης (αριστερά) και ο Χρήστος Μαλασπίνας.
Λεζάντα 2. Ο Πρόεδρος της ΠαΔΕΕ κ. Θωμάς Κατσιαντώνης.
Σχόλια Facebook