Διάγγελμα του Αντώνη Σαμαρά στις 16.00 λίγο μετά τις ανακοινώσεις Ντράγκι

Λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς θα απευθύνει διάγγελμα στον ελληνικό λαό λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι για το αν η Ελλάδα θα είναι μέσα στο πρόγραμμα επαναγοράς ομοόγων. Η απόφαση αυτή ελήφθη σήμερα από το επιτελείο του πρωθυπουργού.

Οι ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι θα γίνουν στις 15.30 ώρα Ελλάδος. Το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα γίνει στις 16.00.

Νωρίτερα, το Μέγαρο Μαξίμου είχε ανακοινώσει ότι στις 17:00 ο Αντώνης Σαμαράς «θα εγκαινιάσει στον Πειραιά το μεγάλο έργο της επέκτασης του Προβλήτα III, που καθιστά το λιμάνι από τα σημαντικότερα της Ευρώπης.

«Για το λόγο αυτό, η προγραμματισμένη την ίδια ώρα εγγραφή συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega δεν θα πραγματοποιηθεί», κατέληγε η ανακοίνωση.

Χαρδούβελης:  Όχι σε αποκλεισμό της Ελλάδας από την αγορά ομολόγων της ΕΚΤ

Η Αθήνα θέλει να συμμετάσχει σε ενδεχόμενη αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ, είναι ο τίτλος συνέντευξης που παραχωρεί ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt».

«Είμαστε η χώρα με τον υψηλότερο αποπληθωρισμό, το μεγαλύτερο ποσοστό χρέους και με τα υψηλότερα εγχώρια επιτόκια», δηλώνει ο κ. Χαρδούβελης και προσθέτει ότι «θεωρητικά είμαστε, από την άποψη του αποπληθωρισμού και του στόχου της ΕΚΤ για σταθερότητα των τιμών, ο ιδανικός αποδέκτης του προγράμματος», ενώ τονίζει ότι τυχόν αποκλεισμός σε αυτό το χρονικό σημείο δεν θα ήταν σωστός.