Αυτά που κρύβουν επιμελώς και τα δύο κόμματα που έχουν βάσιμες ελπίδες να κυβερνήσουν τον τόπο.

KokkinarisΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΚΚΙΝΑΡΗ

Παιδίατρος-Συγγραφέας

Για την ΡΗΡ

Αυτή τη φορά θα πρέπει να ψηφίσουμε με τη νηφαλιότητα που μπορεί να έχει κάποιος με το πιστόλι στον κρόταφο!Αυτή είναι η πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε και δε θα έχουμε καμία δικαιολογία την 26 Ιανουαρίου του 2015,αν μετανιώσουμε για την ψήφο μας.
Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως η ΝΔ,αν κερδίσει τις εκλογές, θα διαχειριστεί την περαιτέρω δημοσιονομική προσαρμογή με νέες μεταρρυθμίσεις ή αλλιώς με διεύρυνση της φορολογίας και με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων,όχι επειδή είναι ανάλγητη,αλλά επειδή θα πρέπει να αποδεχθεί μια νέα μνημονιακή συνθήκη,που θα λέγεται πρόγραμμα στήριξης.
Άρα η ανάπτυξη δε θα έρθει ποτέ στον παρόντα χρόνο,η ανεργία θα σέρνεται για πολλά ακόμη χρόνια και η αφέλεια της αναδιαπραγμάτευσης του χρέους,που δεν είναι βιώσιμο,θα στοιχειώσει αυτούς που επιμένουν να περιμένουν διαφορετική στάση από τους δανειστές μας.
Οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί και τα πρωτογενή πλεονάσματα που απαιτούνται τα επόμενα χρόνια θα φτωχοποιήσουν περαιτέρω την κοινωνία,αφού δε θα μπορεί να αναπνεύσει από τη λιτότητα,τα ασφαλιστικά ταμεία, επειδή δεν υπάρχει εργασία και δεν επιδοτούνται πλέον από τον κρατικό προϋπολογισμό, θα τρώνε τις σάρκες τους μέχρι να καταστούν σκιώδεις οργανισμοί χωρίς αντικείμενο.
Η χώρα όμως θα παραμένει στο Ευρώ,αλλά τα ευρώ θα είναι μόνο για λίγους.
Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει την αίσθηση του μέτρου και επίγνωση του διεθνούς πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος,που περιχαρακώνεται για να διασφαλίσει τα κάθε λογής συμφέροντά του.
Η άλλη Ευρώπη,που προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ,είναι ζητούμενο και οι PODEMOS,πιθανώς δε θα κερδίσουν τις εκλογές το Νοέμβριο.Αλλά και αν έχει ο ισπανικός ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία, μεσολαβούν πολλοί μήνες για να στηρίξει το αίτημα του αδελφού κόμματος για διαγραφή του χρέους της χώρας.
Τα δανεικά τα πήραμε από τις άλλες χώρες της Ε.Ε. και όχι από την τρόικα.Φυσικά μάς τα έδωσαν και πληρώνουμε τοκοχρεολύσια.Τα χρωστάμε δηλαδή σε χώρες και όχι σε πρόσωπα.
Και εδώ είναι το μεγάλο πρόβλημα για τη διαχείριση του χρέους,που δεν αφορά πρωτίστως στην Ελλάδα,αλλά κυρίως στην Ισπανία και την Ιταλία.
Άρα η συζήτηση των δανειστών είναι εξορισμού στην κατεύθυνση της απόρριψης οποιασδήποτε διαπραγμάτευσης που θα αφορούσε κούρεμα χρέους.
Αν όσα λέγονται επομένως προεκλογικά από τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που θα κρατήσει έναντι των δανειστών είναι λεκτικοί τακτικισμοί,για να διαμορφώσει συνθήκες  επιμήκυνσης της αποπληρωμής του χρέους,ώστε να διασφαλιστεί ρήτρα ανάπτυξης,τότε υπάρχει ελπίδα να χαλαρώσει ο βραχνάς που μάς πνίγει.
Αν όμως εννοεί  “η ταν ή επί τας”,τότε ας ευχηθούμε καλό κουράγιο σε όλους μας.
Ύστερα απ’όλα αυτά “καλό βόλι” στις 25 Ιανουαρίου!