Με επιτυχία οι αγώνες Πρωταθλήματος Θαλασσίου Σκι Ευρώπης και Αφρικής στα Ιωάννινα, με συμμετοχή και ομογενών
> Ρεπορτάζ: Νίκος Σουτόπουλος
> Φωτογραφία: Καλλιόπη Γκουτζιαμάνη & Μιχάλης Βακάρος
Ρεπορτάζ για την ΡΗΡ
ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, τον λιμναίο υδροβιότοπο της Παμβώτιδας λίμνης των Ιωαννίνων και πιο συγκεκριμένα στον ειδικά διαμορφωμένο υγρό στίβο στο κανάλι της Αμφιθέας, ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες του Πρωταθλήματος Θαλασσίου Σκι Ευρώπης και Αφρικής, (5-7 Σεπτεμβρίου 2014) που φιλοξένησε η πόλη των Ιωαννίνων για τέσσερις μέρες.
Αν και ο καιρός δεν στάθηκε «σύμμαχος» τους, πλήθος θεατών, φίλοι του θαλάσσιου σπορ, επισκέπτες από τη γύρω περιοχή και κάτοικοι της πόλης των Ιωαννίνων, ήρθαν και παρακολούθησαν το θεαματικό αυτό άθλημα. Ανάμεσα στους επισήμους και ο Γιαννιώτης Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κ. Τασούλας, ο οποίος σε δηλώσεις του, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «με τους αγώνες θαλασσίου σκι τα Γιάννενα και η λίμνη επανέρχονται στο προσκήνιο ως πανελλήνιο και πανευρωπαϊκό ναυταθλητικό κέντρο. Η πρωτοβουλία αυτή βοηθάει τον αθλητισμό, την πόλη, τον τουρισμό, την προβολή της περιοχής, αλλά και τη λίμνη, το στολίδι μας, που πρέπει να την προστατεύσουμε γιατί είναι πηγή ζωής και πηγή προβολής για την πόλη μας…».
Το Σάββατο το μεσημέρι στους αγώνες παραβρέθηκε και ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος, σε δηλώσεις του εξέφρασε την ευχή οι δεκάδες ξένοι επισκέπτες να φύγουν ευχαριστημένοι, έτσι ώστε να αποτελέσουν καλούς πρεσβευτές της πόλης και του τουρισμού. . Το «παρών» στους αγώνες έδωσαν ακόμη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, οι αντιδήμαρχοι Θανάσης Μανταλόβας, Νίκος Γκόλας, Παντελής Κολόκας, δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος.
Σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Ιωαννίνων, Παντελής Κολόκας, μας ανέφερε ότι «η επιτυχημένη διοργάνωση αυτού του Πρωταθλήματος Θαλασσίου Σκι στη λίμνη Ιωαννίνων αποτελεί για μας πρόκριμα και για τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος αργότερα, καθώς η πόλη μας και ο υγρός στίβος που διαθέτει συγκεντρώνουν τις απαραίτητες φυσικές προδιαγραφές και τεχνικές ναυταθλητικές υποδομές για κάτι τέτοιο».
Με κολακευτικά λόγια για την άρτια αθλητική αυτή διοργάνωση στα Γιάννενα επίσης εκφράστηκαν στην “ΡΗΡ” οι Ελληνίδες αθλήτριες Άννα Σέμπου (ομογενής από τη Ν. Υόρκη), με επίδοση 5@13μ-Πανελλήνιο Γυναικών (Open) στο σλάλομ και η Μαριάννα Κόντη (από τον Πόρο Τροιζηνίας), με επίδοση 2@12μ. Πανελλήνιο Γυναικών (+35) στο σλάλομ, οι οποίες επισήμαναν τον αξιόλογο ανταγωνισμό των Ευρωπαίων κυρίως αθλητών, την ομορφιά του παραλίμνιου αυτού αθλητικού χώρου, την ηπειρώτικη φιλοξενία αλλά και τις σημαντικές ατομικές επιδόσεις τους.
Τα αποτελέσματα Στους τελικούς στο αγώνισμα του σλάλομ η Ελλάδα κατέκτησε 2 χρυσά μετάλλια στις κατηγορίες 35+ και 55+ ανδρών με τους Γιώργο Χατζή και Σωτήρη Κύπριο, αντίστοιχα, καθώς και 2 χάλκινα στις κατηγορίες 45+ και 55+ ανδρών με τους Φώτη Ντούλο και Νικόλαο Φραγκίστα, αντίστοιχα. Επίσης, στη συνολική βαθμολογία των χωρών, που προέκυψε από τις δύο πρώτες ημέρες των προκριματικών φάσεων, 1η κατετάγη η Γερμανία, 2η η Ελλάδα και 3ο το Βέλγιο.
Αναλυτικά, οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία στο σλάλομ:
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 35+
1) Trible Florence (Γαλλία)
2) Anderberg Natasha (Ελλάδα)
3) Machevet Cecile (Γαλλία)
ΑΝΔΡΕΣ 35+
1) Χατζής Γιώργος (Ελλάδα)
2) Guralia Genadi (Γεωργία)
3) Nemeth Gabor (Ουγγαρία)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 45+
1) Gubarenko Olga (Ρωσία)
2) Legrand Berit (Mονακό)
3) Sizer Lorraine (Μ. Βρετανία)
ΑΝΔΡΕΣ 45+
1) Mistryukov Alexander (Ρωσία)
2) Schulze Frank (Αυστρία)
3) Ντούλος Φώτης (Ελλάδα)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 55+
1) Johnson Jan (Ν. Αφρική)
2) Hueller Gabriele (Γερμανία)
3) Nott Libby (Μ. Βρετανία)
ΑΝΔΡΕΣ 55+
1)Κύπριος Σωτήρης (Ελλάδα)
2)Luzzeri Fedele (Ιταλία)
3)Φραγκίστας Νικόλαος (Ελλάδα)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 65+
1) Worship Carol (M. Βρετανία)
ΑΝΔΡΕΣ 65+
1) Cohen Jonathan (M. Βρετανία)
2) Begovich Heinz (Αυστρία)
3) Hueller Heiko (Γερμανία).
Στους τελικούς στο αγώνισμα των φιγούρων αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία 35+ γυναικών κατέκτησε η Αγγελική Ανδριοπούλου, ενώ την τέταρτη θέση κατέλαβε ο Γιαννιώτης πρωταθλητής, Γιώργος Χατζής, στην κατηγορία 35+ ανδρών. Αναλυτικά, οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία:
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 35+
1)Trible Florence (Γαλλία)
2)Ανδριοπούλου Αγγελική (Ελλάδα)
3)Langrock Claudia (Γερμανία)
ΑΝΔΡΕΣ 35+
1)Fortamps Olivier (Βέλγιο)
2)Guralia Genadi (Γεωργία)
3)Leonhardt Andreas (Γερμανία)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 45+
1)Bopple-Filbig Petra (Γερμανία)
2)Sizer Lorraine (M. Βρετανία)
ΑΝΔΡΕΣ 45+
1)Laakso Antti (Φινλανδία)
2)Saintviteux Yves (Βέλγιο)
3)De Jongh Dennis (Ν. Αφρική)
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 55+
1)Ηueller Gabriele (Γερμανία)
2)Finstad Hanne Lotte (Νορβγηγία)
ΑΝΔΡΕΣ 55+
1)Lamni Jouko (Φινλανδία)
2)Kapfelsberger Rainer (Γερμανία)
3)Hammersley Paul (Μ. Βρετανία)
ΑΝΔΡΕΣ 65+
1)Hueller Heiko (Γερμανία)
2)Fox Jean Pierre (Γαλλία)
Στο άλμα Στους τελικούς του άλματος η Ελλάδα κατέκτησε 1 χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία 35+ γυναικών με την Αγγελική Ανδριοπούλου κι ένα χάλκινο μετάλλιο με τον Γιώργο Χατζή. Να σημειωθεί ότι οι επιδόσεις του Γιώργου Χατζή στην κατηγορία των 35+ ανδρών συνιστούν πανελλήνιο ρεκόρ τόσο στο αγώνισμα των φιγούρων όσο και σε αυτό του άλματος, ενώ ισοφάριση του πανελλήνιου ρεκόρ που κατέχει ο ίδιος αποτελεί η επίδοση που πέτυχε στο σλάλομ. Αναλυτικά, οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία στο άλμα:
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 35+
1) Ανδριοπούλου Αγγελική (Ελλάδα) 40,1 m.
2) Tribe Florence (Γαλλία) 36,8 m.
3) Baumeier Gitte (Γερμανία) 29,6 m.
ΑΝΔΡΕΣ 35+
1)Guralia Genandi (Γεωργία) 50,8 m.
2)Fortamps Olivier (Βέλγιο) 49,3 m.
3)Χατζής Γιώργος (Ελλάδα) 48,5 m.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 45+
1)Sizer Lorraine (M. Βρετανία) 28,5 m.
2)Bopple-Filbig Petra (Γερμανία)
ΑΝΔΡΕΣ 45+ 1)Laakso Anti (Ρωσία) 41,3 m.
2)Johnsson Magnus (Σοουηδία) 36,0 m.
3)Schulze Frank (Αυστρία) 33,2 m.
ΓΥΝΑΙΚΕΣ 55+ 1)Hueller Gabriele (Γερμανία) 18,0 m.
ΑΝΔΡΕΣ 55+
1)Hammersley Paul (M. Βρετανία) 36,3 m.
2)Johnsson Lasse (Νορβηγία) 27,5 m.
3)Kuhnt Gunter (Γερμανία) 14,8 m.
ΑΝΔΡΕΣ 65+
1)Begovich Heinz (Αυστρία) 35,1 m.
Σχόλια Facebook