Παραινέσεις ομογενή επιχειρηματία στους Αυστραλούς πολιτικούς
Καταπέλτης ήταν τα σχόλια του ομογενή Αντρέα Λιβέρη, του πιο επιτυχημένου Αυστραλού επιχειρηματία στον κόσμο, για τα όσα διαδραματίζονται στην πολιτική ζωή της χώρας τα τελευταία έξι χρόνια.
Ο σύμβουλος του Ομπάμα, δισεκατομμυριούχος και πρόεδρος της The Dow Chemical Company, Ανδρέας Λιβέρης, που έχει γεννηθεί στο Darwin, κατά τη διάρκεια γεύματος, υπό την αιγίδα του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Διευθυντικών Συμβούλων στο Brisbane, ανέφερε ότι όλος ο κόσμος γελά με τα όσα διαδραματίζονται στην αυστραλιανή πολιτική σκηνή και ότι το επίπεδο της πολιτικής ζωής της χώρας έχει πέσει σε τραγικά χαμηλό επίπεδο.
«Δεν είχα ποτέ στο παρελθόν δει να συμβαίνουν αυτά που συνέβησαν τα τελευταία έξι χρόνια στην αυστραλιανή πολιτική. Αναπτύχθηκε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό παράδειγμα στην πολιτική σκηνή της χώρας τα τελευταία έξι χρόνια, που μας ντρόπιασε διεθνώς. Ξέρω πολύ καλά από την Ουάσινγκτον την τακτική ρουτίνα του να… φωνάζει ο ένας πολιτικός στον άλλο. Και εσείς εδώ τους μιμείστε πάρα πολύ καλά πρέπει να πω» είπε χαρακτηριστικά ο ομογενής επιχειρηματίας, που θεωρείται προσωπικότητα διεθνούς εμβέλειας που έχει διασυνδέσεις με ανθρώπους που επηρεάζουν την οικονομία και την πολιτική ανά τον κόσμο.
«Αντί να συνεργαστείτε, πετάτε ο ένας στον άλλο βρισιές και αντικείμενα. Αυτό είναι τραγικό. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν είδα αυτήν την κατάντια στην πολιτική σκηνή της χώρας» πρόσθεσε ο κ. Λιβέρης, λέγοντας, επίσης, ότι οι πολιτικοί της χώρας θα πρέπει να θέσουν ως πρωταρχικό τους στόχο το καλό της χώρας και όχι την επανεκλογή τους και να συνεργαστούν για τις αλλαγές που είναι απαραίτητες για να τονωθεί η οικονομία της χώρας.
Ο σύμβουλος του προέδρου των ΗΠΑ σε θέματα εξωτερικού εμπορίου, που διατέλεσε και σύμβουλος του πρώην πλανητάρχη, Μπιλ Κλίντον, επιτέθηκε στην κυβέρνηση Άμποτ, γιατί, όπως είπε, δεν στηρίζει τον τομέα της έρευνας και αυτό… «θα αποβεί επιζήμιο για το μέλλον της χώρας».
«Η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο» είπε χαρακτηριστικά. Για να τονίσει, μάλιστα, το πόσο τραγική είναι η κατάσταση στον τομέα έρευνας και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών στην Αυστραλία είπε ότι το 90% των αιτήσεων για κατοχύρωση πατέντας στην Αυστραλία δεν γίνεται από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην χώρα αλλά στο εξωτερικό.
Ο διακεκριμένος ομογενής τόνισε ότι η παρούσα κυβέρνηση μέσω της έλλειψης επενδύσεων σε δημόσια ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια διακινδυνεύει το μέλλον της χώρας και το μέλλον των νέων ανθρώπων.
Να υπενθυμίσουμε ότι, πριν από λίγο καιρό, η κυβέρνηση ανακοίνωσε περικοπές ύψους $111 εκατ. από το ερευνητικό κέντρο CSIRO, που θεωρείται όχι μόνο ένα από τα καλύτερα της Αυστραλίας αλλά και από τα καλύτερα του κόσμου. Οι περικοπές που η κυβέρνηση ανακοίνωσε αναμένεται να έχουν ως άμεση επίπτωση την απόλυση 500 τουλάχιστον επιστημόνων που εργάζονται σε αυτό.
ΠΗΓΗ:Neoskosmos.com
Σχόλια Facebook