Πώς μας επηρεάζει η θλίψη γύρω μας;

 

Μπορεί η θλίψη που υπάρχει γύρω μας να μας έχει κουράσει, να νιώθουμε πως είναι πλέον κάτι πέρα απ΄τις δυνάμεις ή κάτι στο οποίο αποκτούμε ανοχή. Σα να δημιουργεί ο οργανισμός μας αντισώματα.Και μεταξύ μας ευτυχώς που λειτουργεί και αναπτύσσει άμυνες στη θλίψη και στη δυστυχία που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Γιατί η ζωή συνεχίζεται παρόλο που ακούς συνεχώς «προβλήματα, προβλήματα, προβλήματα». Μπορεί να πει κάποιος «Αφού δεν υπάρχει και κάτι άλλο να ακούσεις, τα προβλήματα είναι υπαρκτά». Οκ, εμείς δεν αντιλέγουμε για την ύπαρξη τους. Ούτε υποστηρίζουμε πως θα πρέπει να γυρίσουμε την πλάτη μας στα προβλήματα των συνανθρώπων μας με τη δικαιολογία ότι δεν είναι δικά μας. Εμείς απλά διαφωνούμε σχετικά με το που εστιάζει κανείς στη ζωή του. Σκεφτείτε πως είστε φωτογράφοι. Έχετε μια υπέροχη φωτογραφική μηχανή και γυρνάτε στους δρόμους.

Όποια εικόνα σας αρέσει την φωτογραφίζετε. Είστε ελεύθεροι να εστιάσετε όπου θέλετε. Το θέμα είναι πως αν ξεκινήσετε να κάνετε πολύ ζουμ, θα χάσετε μέρος της εικόνας. Αν για παράδειγμα, ζουμάρετε σ΄έναν άστεγο που κοιμάται στο δρόμο ή κάποιον που ψάχνει στα σκουπίδια, κινδυνεύετε να χάσετε τον άνθρωπο που τον πλησιάζει για να του προσφέρει βοήθεια. Η φωτογραφία σας λοιπόν θα έδειχνε μία μόνο πλευρά της ζωής. Αυτή που θα δεχόσασταν ως πραγματικότητα.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και αν δεν είστε φωτογράφοι. Έχετε την επιλογή να κάνετε «ζουμ» εκεί που θέλετε. Μπορεί να βλέπετε προβλήματα, πως δεν έχετε λύσεις, αλλά να χάνετε από το κάδρο τους ανθρώπους που είναι γύρω σας και σας αγαπούν. Προσφέρουν απλόχερα τη βοήθεια τους αλλά εσείς δεν μπορείτε να την αντιληφθείτε.

Εμείς έχουμε να σας πούμε και κάτι ακόμη οι άνθρωποι που είναι κατσουφιασμένοι όλη μέρα καταλήγουν να μην είναι καθόλου ελκυστικοί. Η αισιοδοξία είναι το κλειδί. Δεν έχει σημασία πόσο βαθιά έχουμε βουλιάξει, ο αισιόδοξος γνωρίζει ότι η ζωή είναι ένα βαγόνι σε τρενάκι λούνα πάρκ και ότι,εκεί που μοιάζει να υψώνεται πάνω από τους υπόλοιπους θνητούς, την ίδια στιγμή πέφτει στη μεγαλύτερη απελπισία.

Εκεί ακριβώς είναι που δεν πρέπει να χάσει το κουράγιο του και να την καλή του διάθεση. Για το λόγο αυτό σταματήστε να τα βλέπετε όλα μαύρα. Μόλις αλλάξετε οπτική όλα θα είναι διαφορετικά. Ένα πρόβλημα είναι πρόβλημα επειδή εσείς επιλέξατε να το βαφτίσετε έτσι.

Και μην ξεχνάτε αυτό που έλεγε ο Ουίλιαμ Σαίξπηρ:

«Είναι πιο εύκολο ν΄αποκτήσεις αυτό που επιθυμείς μ΄ένα χαμόγελο παρά με την αιχμή ενός σπαθιού». 

EnterTV.gr