“Η Ελλάδα βρίσκεται στο ΤΟΡ 10 των χωρών, όπου επενδύουμε”
ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ Β. ΝΩΤΗ
News.gr
Στο TOP 10 των χωρών, όπου επενδύει – και διατίθεται να επενδύσει ακόμα περισσότερα χρήματα -, τοποθετεί την Ελλάδα ο σουηδικός κολοσσός Alfa Laval, που εγκαινίασε το πρώτο – και μοναδικό – στην Ελλάδα (και ένα από τα 35 που λειτουργούν από την εταιρεία παγκοσμίως) πιστοποιημένου κέντρου υπηρεσιών, στο Κορωπί.
Ο πρόεδρος της μητρικής εταιρείας, Nish Patel, με δηλώσεις του στο news.gr, δηλώνει ότι βλέπει πολλές ευκαιρίες στην Ελλάδα. “Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος στη χώρα σας και δεν φοβόμαστε να επενδύσουμε”, απαντά σε σχετική ερώτηση ο Ινδός ισχυρός άνδρας του ομίλου.
“Επιχειρούμε να αξιοποιήσουμε τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας και τα λιμάνια της και να επεκτείνουμε την παρουσία μας στον κλάδο της ναυτιλίας. Η χώρα, βέβαια, έχει και πολλές άλλες δυνατότητες ανάπτυξης κλάδων, όπως για παράδειγμα αυτός των τροφίμων, όπου σκοπεύουμε να δραστηριοποιηθούμε έντονα. Κι αυτό, γιατί υπάρχει και εσωτερική ζήτηση και μεγάλη ανάπτυξη στις εξαγωγές των συγκεκριμένων προϊόντων”, υποστηρίζει ο κύριος Patel.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ινδός έμπειρος manager εντάσσει την Ελλάδα στον ευρύτερο χώρο των χωρών της Αδριατικής και της Μεσογείου, μαζί με την Ιταλία και το Ισραήλ και, εκτιμώντας ότι τα χειρότερα για την Αθήνα έχουν περάσει, κατατάσσει τη χώρα μας στις 10 σημαντικότερες για επενδύσεις από την Alfa Laval, σε σύνολο 50, όπου έχει παρουσία στο κομμάτι των πωλήσεων με θυγατρικές της.
Συνολικά, η Alfa Laval πουλάει τα προϊόντα της σε 100 χώρες, ενώ έχει 20 μεγάλες μονάδες παραγωγής (12 στην Ευρώπη, 6 στην Ασία και 2 στις ΗΠΑ) και 70 κέντρα επισκευών. Απασχολεί 11.500 εργαζόμενους παγκοσμίως.
H Alfa Laval αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στις τεχνολογίες διαχείρισης υγρών, εναλλαγής θερμότητας και θερμικής επεξεργασίας, διαχωρισμού, διύθισης και διαύγασης. Οι τεχνολογίες αυτές είναι ζωτικής σημασίας στις παραγωγικές διαδικασίες των περισσοτέρων βιομηχανιών και η Alfa Lavalκατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στα πεδία πραγματογνωμοσύνης της ναυτιλίας, της ενέργειας, των πετρελαιοειδών, των βιοκαυσίμων, της βιοτεχνολογίας και των φαρμακευτικών, αλλά και της επεξεργασίας τροφίμων και αποβλήτων.
Σχόλια Facebook