Αντιπαράθεση Καμίνη – Σπηλιωτόπουλου – Σακελλαρίδη για το τζαμί

Αθήνα
Οι υποψήφιοι για τον δήμο της Αθήνας, Γιώργος Καμίνης, Άρης Σπηλιωτόπουλος και Γαβριήλ Σακελλαρίδης συμμετείχαν σε τηλεοπτική αντιπαράθεση των υποψηφίων στο Mega.

Σκληρή ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ του Γ. Καμίνη και του Άρη Σπηλιωτόπουλου, με τον πρώην υπουργό Παιδείας να αρνείται ότι υπέγραψε το μνημόνιο κατασκευής του τεμένους στον Βοτανικό και να επιρρίπτει ευθύνες στην τότε γγ του υπουργείου.

«Δεν διαφωνώ στο να γίνει το τζαμί. Διαφωνώ στο πού θα γίνει το τζαμί» είπε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο οποίος δέχθηκε τα πυρά των αντιπάλων του. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος πρότεινε ως ενδεχόμενη τοποθεσία το Σχιστό.

«Ο κ. Σπηλιωτόπουλος είναι ασυνεπής στο θέμα του τζαμιού» είπε ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης. «Έχουμε μια κλασική περίπτωση υποκρισίας» πρόσθεσε και τάχθηκε υπέρ της οικοδόμησης του τεμένους στον Βοτανικό ώστε με αυτό τον τρόπο να κλείσει το θέμα και να σταματήσει η λειτουργία των 120 παράνομων τζαμιών στην Αθήνα.

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είπε για το θέμα ότι «ο κ. Σπηλιωτόπουλος έχει υποπέσει σε ένα μεγάλο σφάλμα για επικοινωνιακούς λόγους, που είναι να μιλάει με έναν ακροδεξιό λαϊκισμό σε ένα ζήτημα στο οποίο δεν θα έπρεπε να κάνει τέτοιου τύπου νύξεις».

Όσον αφορά το θέμα της αστυνόμευσης, ο κ. Καμίνης είπε ότι μαθεύτηκε ποιος επενδύει πάνω στον φόβο «και ποιος χαρακτηρίζει την πόλη Καμπούλ» (αναφερόμενος σε παλαιότερη δήλωση που είχε κάνει ο κ. Σπηλιωτόπουλος).

«Αυτό που με φοβίζει είναι η πλήρης ασυνέπεια λόγων μέσα στο χρόνο και πράξεων και αναφέρομαι στον κ. Σπηλιωτόπουλο, που ψήφισε την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας» δήλωσε ο κ. Καμίνης.

«Θέλω αστυνομικούς παντού. Θέλω τον αστυνομικό της γειτονίας. Θέλω να επιστρέψουν μεταταγμένοι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκπαιδευμένοι με ειδικό σήμα και κατασταλτικές αρμοδιότητες στη μάχη ενάντια στο παρεμπόριο» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Σπηλιωτόπουλος.

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι «υπάρχει ανισομερής κατανομή της αστυνόμευσης στην Αθήνα».

Και συνέχισε: «Στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας εκεί όπου υπάρχει και δρα το οργανωμένο έγκλημα εκεί όπου υπάρχει αυτή η μικροπαραβατικότητα που δημιουργεί αυτό το κλίμα ανασφάλειας, είναι απαραίτητη η επαγγελματική παρουσία των αστυνομικών. Στις υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας δεν μπορεί να στελεχωθεί ένα περιπολικό για να βγει το βράδυ περιπολία και υπάρχουν και πάρα πολλές δυνάμεις της αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας, που απλά στέκονται κατά την άποψή μου αυτό είναι λάθος».

Σε ερώτηση για το έργο που έχει να επιδείξει ο Δήμος τα τελευταία χρόνια, ο κ. Καμίνης είπε: «Το μεγάλο έργο που κάναμε ήταν ότι φέραμε 120 εκατομμύρια ευρωπαϊκούς πόρους, το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της πόλης. Αυτή τη στιγμή χτίζονται δύο παιδικοί σταθμοί στην Αθήνα, ένα μεγάλο κολυμβητήριο, αρχίζει ο σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων. Δεν ζούμε στην εποχή των εγκαινίων και της κορδέλας».

Ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι τα τελευταία 3,5 χρόνια έχει παρατηρηθεί η «μεγαλύτερη εγκατάλειψη που έχουν γνωρίσει οι γειτονιές της Αθήνας».

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος μίλησε για «αδυναμία του δημάρχου να εμφανίσει έργο στη θητεία του». «Αναγκαία προϋπόθεση για να υπάρξει κορδέλα, είναι να υπάρχει έργο και νομίζω ότι η αδυναμία του δημάρχου να περιγράψει έστω ένα έργο, που να αφήσει κατά την τετραετία του είναι εμφανής».

Newsroom ΔΟΛ