Οι πραγματικές συνθήκες για νέους μετανάστες στην Αυστραλία
ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ
Πριν από 210 ημέρες με τίτλο <<Η μετανάστευση στην Αυστραλία ένας “επικίνδυνος” μύθος>> δημοσιεύαμε ανάλυση, βασισμένη σε στοιχεία του ομογενειακού Τύπου της Αυστραλίας με βάση τα οποία προέκυπταν οι δυσκολίες στην απόκτηση νόμιμης βίζας, αφενός, και, αφετέρου, οι κίνδυνοι “να πέσει κάποιος θύμα απάτης” από επιτήδειους που εκμεταλλεύονται το μεγάλο ενδιαφέρον των νεο-Ελλήνων για μετανάστευση, λόγω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Το άρθρο αυτό έχει δεχθεί εκατοντάδες επισκέψεις αναγνωστών μας καθόλη τη διάρκεια των περίπου επτά μηνών που έχουν περάσει από την δημοσίευσή του, γεγονός που δείχνει το ενδιαφέρον Ελλήνων να μεταναστεύσουν στην μακρινή Αυστραλία. Μάλιστα ορισμένα ηλεκτρονικά μηνύματα που λάβαμε έκαναν λόγο για “υπερβολικές εκτιμήσεις”.
Μόλις προχθές η νέα Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Μελβούρνη Χριστίνα Σημαντιράκη, δήλωσε ότι θα υπογραφεί “πολύ σύντομα” η αμοιβαία διακρατική τουριστική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας που θα δίνει τη δυνατότητα σε άτομα ηλικίας 18-30 ετών και των δύο χωρών να μένουν έως 12 μήνες σε οποιαδήποτε από τις δυο χώρες και να εργάζονται συγχρόνως.
Το θέμα των κινδύνων που ελλοχεύουν στην υπόθεση “μετανάστευση στην Αυστραλία”, είχε τότε ανακινήσει η ομογενειακή εφημερίδα “Νέος Κόσμος”, η οποία πρόσφατα, μάλιστα, βραβεύτηκε ως η καλύτερη μεταναστευτική εφημερίδα της χρονιάς στη Νέα Νότια Ουαλία. Η ίδια εφημερίδα, επανήλθε χθες Παρασκευή στο θέμα, με ενυπόγραφο άρθρο-απάντηση σε πρόσφατη έρευνα αθηναϊκής εφημερίδας στην οποία παρουσιάζονταν η Αυστραλία ως η σύγχρονη γη της επαγγελίας, για τους μετανάστες.
Παραπέμπουμε στο άρθρο του “Νέου Κόσμου” όχι διότι δικαιώνει τις θέσεις που και στο δικό μας άρθρο είχαμε διατυπώσει ως προς τις πραγματικές συνθήκες διαβίωσης και τους κινδύνους που μια βιαστική και δίχως προϋποθέσεις απόφαση μπορεί να επιφέρει στη ζωή κάποιων συμπατριωτών μας, αλλά επειδή το άρθρο είναι γραμμένο από συνάδελφο δημοσιογράφο ο οποίος ζει για δεκαετίες στην Αυστραλία και, επομένως, είναι σε θέση να γνωρίζει καλά τις συνθήκες και τους κανόνες ζωής στην μακρινή αυτή Ήπειρο.
Διαβάστε εδώ το άρθρο του Νέου Κόσμου με τίτλο “Για ποιόν Παράδεισο μιλάνε στην Ελλάδα;”
Σχόλια Facebook