Χρυσ. Λαζαρίδης: Ναι, προσφέρω υπηρεσία όταν προειδοποιώ για ένταση

Τις θέσεις του, αλλά χωρίς να επαναλάβει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου, επανέλαβε στη Βουλή ο Βουλευτής της ΝΔ και σύμβουλος του Πρωθυπυργού Χρ. Λαζαρίδης. Νωρίτερα η Βουλευτής… του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου είχε καλέσει την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση αν συμφωνεί με τις απόψεις του Χρ. Λαζαρίδη. Για την κλιμάκωση της έντασης από τον ΣΥΡΙΖΑ που οδηγεί στη βία ο Χρ. Λαζαρίδης είπε: «Δεν έχω δικαίωμα να μιλάω για ευθύνες που υποθάλπουν την βία και την ένταση; Η ένταση δεν δημιουργείται μόνο από έναν, ανέφερα παραδείγματα όπως οι Σκουριές ή η φραστική βία για τα γουναράδικα. Δεν τα ξέρετε αυτά; Βάζω μια διάσταση ότι αυτά που λέτε εδώ μέσα – οι άλλοι (σ.σ. της Χρυσής Αυγής) λένε χειρότερα – τα ακούνε και κάποιοι απέξω. Αν αρχίσει το κακό που θα σταματήσει; Ναι, προσφέρω υπηρεσία όταν προειδοποιώ για ένταση που οδηγεί σε βία γιατί πρέπει να το αποτρέψουμε».
Ο Βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε στην προειδοποίησή του ότι θα υπάρξουν θύματα λέγοντας: «η προειδοποίηση μου ισχύει στο ακέραιο και θα την πω και σήμερα και προσφέρω υπηρεσία και σε εσάς, βλάπτετε και την χώρα και την δημοκρατία. Αυτή η κλιμάκωση της έντασης και αυτά που εκστομίζονται εδώ μέσα και έξω από δω, και μιλούν σε σχολεία για ανατροπή, δημιουργούν υπόστρωμα βίας που οδηγεί σύγκρουση και περισσότερη βία που μπορεί να οδηγεί και σε θανάτους. Αν είναι σωστό, σας κάνω μια προειδοποίηση γιατί είναι και προς το δικό σας συμφέρον να μην δίνετε αυτή την εικόνα».
Για την Ζ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι «δεν είμαι υποχρεωμένος να απολογούμαι για σενάρια συνωμοσίας που εφευρίσκουν κάποιοι» και πρόσθεσε: «πολύ σωστά η Ζ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι το δικαίωμα της κριτική είναι απεριόριστο, ξέχασε όμως να πει ότι είναι και για εκείνους. Εγώ έκανα κριτική, την έκανα δημόσια, και δεν την έβρισα και την πιστεύω. Πιστεύω ότι με την παρουσία της ευτελίζει το κοινοβούλιο και δυσκολεύει τη συζήτηση, μπορεί να έχω άδικο, αλλά πολλοί το συμμερίζονται», είπε και πρόσθεσε: «αυτή η προειδοποίηση είχε νόημα όχι μόνο για ότι έγινε αλλά και για ότι μπορεί να συμβεί, δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί αλλά ο καθένας μας έχει δικαίωμα να καταθέτει ανησυχίες και φόβους. Εδώ μέσα δεν δικάζουμε, συνελλήφθη ο δράστης και έγιναν έρευνες στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, Πρέπει να προλάβουμε αυτό που μπορεί να γίνει».
«Έχω δικαίωμα να κάνω κριτική σε όσους κατά τη γνώμη μου καλλιεργούν την ένταση, και δικαίωμα να προειδοποιώ για τα επόμενα φαινόμενα βίας και έντασης θα έχουν ευθύνες και όσοι δεν άκουσαν την προειδοποίηση. Όλοι να γίνουμε πιο υπεύθυνοι, κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Την κακή συνήθεια όποιος σας λέει αλήθειες να τον στοχοποιείται, να το κόψετε. Να ακούτε την κριτική χωρίς ανοησίες περί προβοκατόρικης επίθεσης. Απευθύνομαι στους εχέφρονες ανάμεσά σας – αν εσείς τα εισπράττατε αυτά πως θα αντιδρούσατε», κατέληξε.
Ο «διάλογος» ξεκίνησε από παρέμβαση της Ζ. Κωνσταντοπούλου που ζήτησε «την θέση της κυβέρνησης για την συνεχιζόμενη εμπρηστική προκλητική, πρακτόρικη και προβοκατόρικη του Χρ. Λαζαρίδη στον ΣΥΡΙΖΑ». «Όταν ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού επιλέγει να τοποθετηθεί λέγοντας ότι το κόμμα που βρίσκεται πρώτο σε αποδοχή στην κοινωνία, που στις προηγούμενες εκλογές κέρδισε τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρίσκεται δήθεν εκτός συνταγματικού τόξου, αντιλαμβάνεστε ότι δεν είναι ζήτημα προσωπικής διαχείρισης και διάθεσης. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την δημοκρατία», τόνισε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Δημιουργεί μείζονα ανησυχία η επιμονή του Χρ. Λαζαρίδη να μιλά για νεκρούς που θα έρθουν, προσφέροντας όπως είπε, υπηρεσίες. Υπάρχει μεγάλη ευθύνη στην κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό. κανείς δεν δικαιούνται να προσποιείται ότι αγνοεί τα σχέδια αποσταθεροποίησης που υπάρχουν εις βάρος της χώρας και να αγνοεί τι σημαίνει προβοκάτσια», ανέφερε η Ζ. Κωνσταντοπούλου επιμένοντας ότι «η επιλογή του Λαζαρίδη ήταν να συμψηφίζει εγκληματικές πράξεις με δημοκρατικούς αγώνες, εγκληματικές εκδηλώσεις με κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα πρέπει να τοποθετηθεί η κυβέρνηση».
Σημειώνεται ότι η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε με θετικά λόγια για την κυβέρνηση Καραμανλή. Αναφέρθηκε στα σενάρια για επιβολή εκτάκτων νόμων στην Ελλάδα και τόνισε ότι «είναι υπέρ του τότε πρωθυπουργού ότι δεν αποδέχθηκε τις εισηγήσεις για στρατιωτικό νόμο» με τα γεγονότα του 2008 μετά την δολοφονία Γρηγορόπουλου από αστυνομικούς.
Πηγή : naftemporiki.gr