Απαρασάλευτη η ελληνικότητα της ομογένειας

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Η συνέντευξη του ομογενή  γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη, στην ΡΗΡ αποκαλύπτει μια πτυχή των ομογενών πολιτικών μας, ιδιαίτερα σημαντική για την γενέτειρα. Είναι η απαρασάλευτη ελληνικότητά τους.

Παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς  εκλέγονται με τις ψήφους όχι ομογενών, αλλά Αμερικανών ψηφοφόρων, παρά το ότι ορισμένοι από αυτούς μπορεί να μην μιλούν καν τα ελληνικά, εντούτοις όλοι τους παραμένουν Έλληνες ως τα βάθη της καρδιάς τους αγωνιζόμενοι για τα εθνικά μας δίκαια.

Πρόκειται για ένα πολύ λεπτό σημείο, το οποίο θα άξιζε ιδιίτερης προσοχής από το (συνήθως αδιάφορο) ελληνικό Κράτος.

Ο ομογενής Γερουσιαστής αποκάλυψε, στη συνέντευξή του στην ΡΗΡ, ότι μέχρι και χθες Τρίτη βράδυ και παρόλο που θα βρίσκεται για δύο μόλις ημέρες ακόμη στην Αθήνα, προσπαθούσε να κλείσει συναντήσεις με δύο Υπουργούς, τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, αλλά και με τον Υπουργό Περιβάλλοντος,  Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Σε κάθε χώρα όπου θα υπήρχε μία φυσιολογική λειτουργία της κρατικής μηχανής, οι υπηρεσίες της όφειλαν να γνώριζαν εγκαίρως την επίσκεψη του οποιουδήποτε ομογενή πολιτικού. Και από μόνοι τους οι Υπουργοί που έχουν ενδιαφέρον, να έχουν κανονίσει τα ραντεβού και όχι μόνον αυτά. Να έχουν οργανώσει και κοινές συσκέψεις ώστε  και ανταλλαγή απόψεων να γίνει και συμφωνίες να προχωρήσουν προς την υλοποίησή τους.

Σε κάθε περίπτωση ο Ραπτάκης είναι από την πάστα των ανθρώπων που δεν το βάζουν κάτω. Δεν τον κάλεσαν, προσπαθεί ο ίδιος. Από αγάπη για την γενέτειρα.

Ο Ραπτάκης είπε πάρα πολλά στη συνέντευξή του, παρόλο που ήταν σχετικά σύντομη. Είπε ότι  δεν είναι ώρα οι Απόδημοι να ιδρύσουν κόμματα στο εξωτερικό για να έλθουν να κυβερνήσουν την Ελλάδα. Είπε ότι πρέπει να δοθεί η επιστολική ψήφος στους Αποδήμους. Είπε ότι η Μακεδονία είναι και παραμένει Ελληνική. Είπε ότι οι σχέσεις με τους Τούρκους στο Αιγαίο και η ουσιαστική “αιχμαλωσία” του Οικουμενικού Πατριάρχη κρατούν σε αγωνιστική εγρήγορση την ομογένεια. Αποκάλυψε δε και συναντήσεις ελληνικής καταγωγής βουλευτών της Αμερικής,  με αντικείμενο την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και την αντιμετώπισή της.

Σε σχετικά καλά ελληνικά, με εμβόλημες, όμως, αγγλικές εκφράσεις όπου ο ελληνικός λόγος δεν του είναι εύκολος, ο Γερουσιαστής είπε ακόμη ότι έφερε μαζί του έναν καλό του φίλο, έναν ηθοποιό, τον Φράνκ Δικόπουλο, ο οποίος ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Ελλάδα, Ελληνοαμερικανός και ο ίδιος. Με τον κ. Δικόπουλο είχαμε επίσης μία συνέντευξη η οποία θα μεταδοθεί αργότερα δεδομένου ότι είναι στην αγγλική γλώσσα και πρέπει να την μεταφράοσυμε.

Έτσι, λοιπόν, χωρίς τυμπανοκρουσίες, οι Απόδημοι, την ώρα που το ελληνικό Κράτος τους ταλαιπωρεί αφάνταστα με τα φορολογικά και τα λοιπά γραφειοκρατικά, αυτοί οργανώνονται και φτιάχνουν σχέδια για να βοηθήσουν και περαιτέρω την πατρίδα, την Ελλάδα…