ΤΣΙΜΠΙΜΑΤΑ:Το διαβάσατε εδώ…
Ότι γράψαμε χθες…
Ακούμε από το πρωϊ διάφορες ερμηνείες του …χρησμού που έβγαλε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία είναι και αυτή …προσωρινού χαρακτήρα αφού επρόκειτο ουσιαστικά περί ασφαλιστικών μέτρων. Η κανονική εκδίκαση της αγωγής των εργαζομένων στην ΕΡΤ θα συζητηθεί αργότερα, το Σεπτέμβριο.
Ωστόσο, όλα θα κυλήσουν με βάση την απόφαση αυτή η οποία προσφέρεται για πολλές προσεγγίσεις. Μία προσέγγιση, την πλησιέστερη στην πραγματικότητα, έκανε σήμερα ο εργατολόγος του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Μητρόπουλος. Τι είπε; Ότι “το κεντρικό σημείο της απόφασης του ΣτΕ είναι ότι ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θεωρούνται ήδη απολυμένοι”. Άρα δεν τίθεται θέμα επαναλειτουργίας της. Απλά δεν θα δείχνει μαύρο. Θα παίζει δηλαδή είτε το σήμα της κρατικής τηλεόρασης, είτε θα παίζει επαναλήψεις, είτε θα προβάλει διάφορα ντοκιμαντέρ. Αυτό, μέχρι να ψηφισθεί ο νέος νόμος που θα διέπει τη λειτουργία της ΝΕΡΙΤ που θα διαδεχθεί την ΕΡΤ.
Ποιοί και πόσοι εργαζόμενοι θα χρειασθούν γι αυτήν την στοιχειώδη λειτουργία του δημόσιου τηλεοπτικού φορέα -που πλέον και προσωρινά είναι το υπουργείο Οικονομικών, αφού ΕΡΤ δεν υπάρχει- θα αποφασιστεί από τον Διαχειριστή και θα υπογραφούν νέες συμβάσεις εργασίας τρίμηνης (;) διάρκειας.
Ότι γράψαμε χθες.
Περί ουσίας…
Επειδή πρέπει να μπαίνουν τα πράγματα στη σωστή τους θέση, μιάς και πλέον αν δεν σοβαρευτούμε ως χώρα μας περιμένει το χάος της χρεοκοπίας (κι ας την εξορκίζουμε όλοι) δημοσιεύουμε πάλι την πρόταση που έκανε στους δύο κυβερνητικούς “συνεταίρους” την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Δήλωσε: “Είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Οικονομικών, λόγω της κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε., έχει ήδη ορίσει για το σκοπό αυτό ειδικό διαχειριστή.
Προκειμένου να δοθεί λύση στο θέμα που έχει προκύψει, προτείνω:
1. Ο ειδικός εκκαθαριστής να ορίσει άμεσα προσωρινή επιτροπή ευρείας διακομματικής αποδοχής με σκοπό την πρόσληψη μικρού αριθμού εργαζομένων, ώστε να αρχίσει αμέσως η μετάδοση ενημερωτικού προγράμματος της δημόσιας τηλεόρασης.
2. Έχει ήδη κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή νομοσχέδιο για την ίδρυση νέου φορέα δημόσιας τηλεόρασης. Το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να ψηφιστεί αμέσως την επόμενη εβδομάδα.
3. Αναμένω αντίστοιχη στάση ευθύνης από τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η συνεργασία μεταξύ μας, να συνεχιστεί η θετική πορεία της οικονομίας και να αποφευχθούν περιπέτειες για το λαό μας”.
Είπε κάτι λιγότερο ή περισσότερο το Συμβούλιο της Επικρατείας;
Προς τι, λοιπόν, οι λεονταρισμοί περί ανέμων και υδάτων;
Θα το λέμε σε κάθε ευκαιρία: Πότε θα αποφασίσουμε στην Ελλάδα να μιλάμε για την ουσία;
Σχόλια Facebook