Αποστομωτική απάντηση Αβραμόπουλου σε προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν για την Ελλάδα
ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ
Το πραγματικό του πρόσωπο έδειξε το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012 ο Τούρκος Πρωθυπουργός κ. Ταγίπ Ερντογάν, καταφερόμενος κατά των διεθνών Οίκων γιατί …τόλμησαν να αναβαθμίσουν την Ελλάδα χωρίς να …ρωτήσουν την Άγκυρα!
Μάλιστα, ο κ. Ερντογάν, για να μην αφήσει καμμία απορία ως προς τα πραγματικά αισθήματα που τρέφει για την Ελλάδα, υποστήριξε, ψευδώς ή πάντως με σαφή ειρωνική διάθεση, ότι τάχα “πουλάει τα νησιά της”!
Την ανοικτή όσο και προκλητική αυτή επίθεση του Ερντογάν εναντίον της Ελλάδος, θα πρέπει να την λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πλήρες μέλος της οποίας φιλοδοξεί να καταστεί η Τουρκία…
Η δήλωση Ερντογάν
«Δεν είναι δυνατόν να συμφιλιωθώ με τους οίκους αυτούς. Είναι πλήρως πολιτικοποιημένοι. Η Ελλάδα έχει βουλιάξει και ανεβάζουν την βαθμολογία της κατά έξι μονάδες, ενώ της Τουρκίας με το σταγονόμετρο… Αυξάνουν κατά έξι βαθμίδες την βαθμολογία μίας χώρας που πουλάει τα νησιά της».
Ο κ. Αβραμόπουλος
Απάντηση, και μάλιστα αποστομωτική, έδωσε στον Τούρκο Πρωθυπουργό ο ‘Ελληνας ΥΠΕΞ κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος:
«Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης.
Οι οικονομικές κρίσεις είναι σαν τις πανδημίες, δεν γνωρίζουν σύνορα και δεν ξέρεις πότε θα σου χτυπήσουν την πόρτα. Για αυτό απαιτούνται μετρημένα λόγια.
Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς”.
Πάντως, ο Ερντογάν και οι σύμβουλοί του βέβαια καλό θα ήταν να ρίξουν μια ματιά στα όσα είπε o Tούρκος πρέσβης στην Αθήνα για την τουρκική οικονομία πριν από λίγες ημέρες από τη Θεσσαλονίκη, μάλιστα. Προσπαθώντας να εκθειάσει τη τουρκική οικονομία είπε ορισμένα πράγματα τα οποία …θυμίζουν πολλά σ΄ εμάς τους Έλληνες από τις εποχές που ζούσαμε στο “σύννεφό” μας.
Ο κ. Ουράς μετέφερε την τουρκική εμπειρία για την υπέρβαση της κρίσης, που η χώρα του αντιμετώπισε το 2001. Όπως είπε, η Τουρκία διάλεξε τον δύσκολο δρόμο, κάνοντας μεγάλες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ισχυρές δημοσιονομικές προσαρμογές, καθώς και αναδιαρθρώσεις στον τραπεζικό, ασφαλιστικό και υγειονομικό τομέα. Παράλληλα, το 2009-2012, σε μια τριετία, δημιουργήθηκαν 3,7 εκατ. νέες θέσεις εργασίας, ενώ η “δομή” της οικονομίας άλλαξε εντελώς, καθώς η κάποτε βασιζόμενη στον πρωτογενή τομέα οικονομία, σήμερα τροφοδοτείται κατά 60% από τις υπηρεσίες, 30% από την παραγωγή βιομηχανικών αγαθών και μόνο 10% από τη γεωργία”.
“Ας ξαναδιαβάσει τα ποσοστά και ο ο κ.Ουράς και ο Ερντογάν. Είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικά αν τα διαβάσει κάποιος σωστά…
Αλληλεγγύη…
Μάλιστα ο κ. Αβραμόπουλος είχε ταχθεί υπέρ της αποκλιμάκωσης της έντασης και της εξεύρεσης πολιτικής λύσης στο πρόβλημα, προσθέτοντας: “Καταδικάζουμε και αποδοκιμάζουμε οποιαδήποτε παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας κράτους από οποιονδήποτε».
Αναφορικά με τη διγλωσσία των Τούρκων, αλλά και την αχαριστία τους, διπλωματικοί κύκλοι με τους οποίους συνομίλησε η ΡΗΡ, θύμιζαν τα όσα είχε πει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα όπου είχε αναγνωρίσει ότι η στήριξη του ΟΗΕ προς την Άγκυρα “οφείλεται εν μέρει και στις προσπάθειες της Ελλάδας”!
Τέλος, σε άψογη ερμηνεία του υποκριτικού του ρόλου ο κ. Νταβούτογλου είχε προσθέσει και το εξής: “Πρέπει να προσπαθήσουμε να επιλύσουμε τις διαφορές στο Αιγαίο με θετικές προσεγγίσεις»…
Με στοιχεία και από το On Alert.gr
Σχόλια Facebook