Θ. Σπυρόπουλος: Αναγκαία η συμπόρευση και η συνέργεια
Η Ομογένεια θα συνεχίσει να λαμβάνει πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, εθελοντικής και ανιδιοτελούς προσφοράς προς τους συμπατριώτες μας που έχουν ανάγκη στις δύσκολες ημέρες που περνάει η πατρίδα, επισημαίνει σε μήνυμά του ο Συντονιστής της Περιφέρειας Ηνωμένων Πολιτειών, του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, Θεόδωρος Σπυρόπουλος, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους.
“Διαθέτοντας δύο πλεονεκτήματα: την πολιτιστική μας παρακαταθήκη και το γεγονός ότι ζούμε στην παγκόσμια ηγέτιδα χώρα, που μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την πολυπόθητη αλλαγή, ως Ελληνοαμερικανοί πρέπει να έχουμε ως προτεραιότητα την επαναφορά των αξιών εκείνων που εμπεριέχει ο αυθεντικός Ουμανισμός της Ελληνικής Παιδείας”, τονίζει ο κ. Σπυρόπουλος. Και συνεχίζει: “Είναι αυτός που πρωτοδίδαξε αγάπη, σεβασμό στον συνάνθρωπο, αρμονική συνύπαρξη με τη φύση, επικράτηση της ειρήνης, της λογικής, του διαλόγου… Ας γίνουμε, λοιπόν, εμείς οι ίδιοι η αλλαγή που επιθυμούμε να δούμε στον κόσμο, με αισιοδοξία και ενθουσιασμό για τη ζωή, με σύνεση και σοφία.”
Παράλληλα, επισημαίνει ότι “η διαχείριση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, των κοινωνικών ανισοτήτων και αναταραχών, της κλιματικής αλλαγής, της παθογένειας του εκπαιδευτικού, αλλά και πολιτικού συστήματος και της συνακόλουθης κρίσης παραδοσιακών αξιών και θεσμών, είναι μερικές από τις προκλήσεις που επιτακτικά καλείται η ανθρωπότητα να αντιμετωπίσει, ειδικότερα το 2013, χρονιά σταυροδρόμι κρίσιμων και δύσκολων επιλογών”.
Υπενθυμίζοντας στην παρότρυνση του Αμερικανού προέδρου Τζον Φ. Κένεντυ, τον Σεπτέμβριο του 1963, ο οποίος απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, τόνισε-μεταξύ άλλων-ότι “έχουμε τη δύναμη να φτιάξουμε την καλύτερη γενιά στην ιστορία του κόσμου”, με την επισήμανση ότι «η Επιστήμη, η Τεχνολογία και η Παιδεία μπορούν να αποτελέσουν τους συμμάχους κάθε έθνους”, ο κ. Σπυρόπουλος τονίζει :
“Μισό αιώνα μετά, εξακολουθούν να κυριαρχούν η πολιτική πόλωση και στείρα αντιπαράθεση, ο φανατισμός, η εθνική και θρησκευτική σύγκρουση και μισαλλοδοξία, όπως και οι μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες στον πλανήτη μας. Φαινόμενα όπως η πρόσφατη αποτρόπαια, πολύνεκρη επίθεση στο δημοτικό σχολείο του Κονέκτικατ, καταδεικνύουν την παθογένεια της κοινωνίας. Μοναδική επιλογή μας να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να αλλάξουμε πρακτικές, νοοτροπίες και να αντιληφθούμε ότι όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι για την πορεία της ανθρωπότητας”.
“Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, ο νέος χρόνος να γίνει αφετηρία για ένα ώριμο ξεκίνημα, με ενότητα και συνέργεια για έναν καλύτερο κόσμο. Το οφείλουμε απέναντι στην ιστορία μας, το οφείλουμε στις επερχόμενες γενεές”.
Πηγή: www.amna.gr
Σχόλια Facebook