Τα Πολιτικά Γραφεία στο εξωτερικό
Έχει δίκιο η ΑΗΕΡΑ που επισημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει παράρτημα της Χρυσής Αυγής στην Νέα Υόρκη. Τα όσα πέρασαν οι Έλληνες μετανάστες στη νέα Γή από τους άσπρο- κουκουλοφόρους εθνικιστές, με τους Σταυρούς, τους αναμμένους πυρσούς και τη δολοφονική μανία στο βλέμμα, ούτε ξεχνιούνται ούτε και πρέπει.
Από την άλλη μεριά, η Χρυσή Αυγή, από τη στιγμή που μπήκε στο Κοινοβούλιο ως νόμιμο κόμμα, έχει δικαίωμα να ανοίγει κομματικά γραφεία όπου επιθυμεί.
Το ζήτημα είναι, τα χρειάζεται τα γραφεία στην Νέα Υόρκη;
Με το ίδιο δικαίωμα και το ΚΚΕ θα μπορούσε να λειτουργεί γραφεία παντού και στην Αμερική. Τα χρειάζεται;
Ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα κάνει; Θα ανοίξει γραφεία σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες για να καταγγέλλει το μνημόνιο; Τα χρειάζεται;
Το θέμα, επομένως, δεν είναι κάποιος να απαγορεύσει ή να προτρέψει για τον α ή τον β λόγο, ένα κόμμα να ανοίξει ή να μην ανοίξει κάπου γραφεία.
Το ζήτημα είναι το ίδιο το κόμμα να έχει την στοιχειώδη νοημοσύνη να γνωρίζει που χρειάζεται και που δεν χρειάζεται γραφεία.
Και στην Νέα Υόρκη ασφαλώς η Χρυσή Αυγή δεν τα χρειάζεται.
Αν τα ανοίξει, γρήγορα θα διαπιστώσει ότι «άλλο Λωζάννη κι άλλο Κοζάνη». Οπότε, μάλλον θα πρέπει να υποθέσει κανείς ότι δεν πρόκειται να το ζήσουμε κι αυτό.
Στο κάτω της γραφής, πόσο χρήσιμα στην ομογένεια, αλλά και στα ίδια τα κόμματα, είναι σήμερα τα πολιτικά γραφεία στο εξωτερικό; Οι εποχές που φόρτωναν αεροπλάνα για να μεταφέρουν τους απόδημους ψηφοφόρους στην Ελλάδα, πέρασαν και με την οικονομική κρίση σίγουρα ανεπιστρεπτί.
Ας δούμε αν πότε και πως θα καταλήξει η υπόθεση της ψήφου των Αποδήμων Ελλήνων από τον τόπο διαμονής τους. Όταν αυτό γίνει, όταν δηλαδή τα πολιτικά κόμματα συνεννοηθούν και αποφασίσουν να ψηφίσουν τον Νόμο, τότε αν κριθεί ότι τα κομματικά γραφεία θα έχουν κάποιο προορισμό, το ξανασκέφτονται οι αρμόδιοι.
Μέχρι τότε, υπάρχουν δεν υπάρχουν τουλάχιστον υπό τις παρούσες συνθήκες, τίποτε δεν προσφέρουν.
Ας μην μας ενοχλεί, λοιπόν, η παρουσία τους.
Σχόλια Facebook