Από το τέννις στη μόδα
Της Ιωάννας Μπέτση
Μιλάμε για το Ρενέ Λακόστ, που στη δεκαετία του 1930 ήταν πολύ διάσημος.
Το 1929 σε ηλικία 25 ετών, ο Ρενέ κατάφερε να κατακτήσει το τουρνουά του Ουίμπλεντον το Ρολάν Γκαρός και το Ντεήβιντ Καπ.
Το 1925, ο Ρενέ σε μία βόλτα με τους συναθλητές του στα εμπορικά σοκάκια της Βοστόνης, είδε σε κάποιο κατάστημα, μία βαλίτσα από δέρμα κροκοδείλου. Μ ‘ένα συναθλητή του έβαλαν στοίχημα ότι αν κέρδιζε το έπαθλο, η βαλίτσα θα γινόταν δική του.
Ο Λακόστ έχασε τον αγώνα και χαρακτηριστικό ήταν το άρθρο ενός αμερικανού δημοσιογράφου, πού έγραφε: “ο νεαρός Λακόστ μπορεί να μην κέρδισε τη βαλίτσα από δέρμα κροκοδείλου, πάλεψε όμως σαν κροκόδειλος”.
Αργότερα ένας φίλος του χάρισε μία υφασμάτινη μινιατούρα κροκοδείλου και ο Ρενέ την κέντησε στο μπλέηζερ που φορούσε στους αγώνες. Μετά από ένα ταξίδι του στο Λονδίνο, αποφάσισε να αντικαταστήσει τα μακρυμάνικα μπλουζάκια του τέννις, με μία νέα σειρά από πιο άνετα, που απορροφούσαν τον ιδρώτα και αγκάλιαζαν με το απαλό τους ύφασμα το σώμα.
Την δεκαετία του ’30 είχε κερδίσει την αναγνώριση της αθλητικής κοινότητας. Μετά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, ο Λακόστ έβγαλε μπλουζάκια και σε άλλες αποχρώσεις, με το κροκοδειλάκι σήμα κατατεθέν στο μπροστινό μέρος.
Ο Ρενέ Λακόστ απεβίωσε το 1996 σε ηλικία 96 ετών, αφήνοντας διάδοχό του το μεγαλύτερο γιο του.
Σήμερα η Lacoste είναι νούμερο 1 στη γαλλική επιχείρηση. Αναγνωρίζεται από το πράσινο λογότυπο του κροκοδείλου. Η εταιρεία έχει επεκταθεί στην παραγωγή και άλλων προϊόντων, όπως αρώματα, γυαλιά ηλίου, εσώρουχα, παππούτσια, ρολόγια και λευκά είδη.
Σχόλια Facebook