«Αντίο» από Λυμπερόπουλο, Χαλκιά (video)

Tην αποχώρησή τους από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ανακοίνωσαν μετά το τέλος του αγώνα με τη Γερμανία οι Κώστας Χαλκιάς και Νίκος Λυμπερόπουλος

Οι δύο μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες της «γαλανόλευκης» ενημέρωσαν τους συμπαίκτες τους στα αποδυτήρια αμέσως μετά το ματς.

Ο 38χρονος Χαλκιάς αποχαιρετά τη γαλανόλευκη με 32 διεθνείς συμμετοχές, τελευταία εκ των οποίων στο ματς με την Τσεχία για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων. Κατά ένα χρόνο νεότερος ο «Λύμπε», έκλεισε τη διεθνή του καριέρα με τη σημερινή 76η εμφάνισή του, ενώ έχει πετύχει και 13 γκολ.

Στις δηλώσεις του ο Νίκος Λυμπερόπουλος τόνισε: «Ξέραμε από την αρχή ότι θα αντιμετωπίζαμε ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Αισθάνομαι ευλογημένος γιατί κλείνω την καριέρα μου στην Εθνική σε ένα οικογενειακό κλίμα. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα. Στο τέλος του παιχνιδιού με έπιασε λίγο το παράπονο. Δεν ήθελα να βγω από τον αγωνιστικό χώρο. Όλα τα ωραία τελειώνουν πλέον. Συνεχίζουμε να στηρίζουμε την ομάδα ως φίλαθλοι. Ας έρθουμε όλοι πιο κοντά στην ελληνική ομάδα και το ποδόσφαιρο για να ανέβει».

Aπό την πλευρά του ο Κώστας Χαλκιάς είπε: «Αγωνιστήκαμε με μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια και αξίζουν όλα τα παιδιά συγχαρητήρια. Νιώθω χαρούμενος και υπερήφανος που συμμετείχα στην προσπάθεια αυτή. Φτάσαμε στους «8» της Ευρώπης και δείξαμε ότι η Εθνική έχει και παρόν και μέλλον. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα φέρει επιτυχίες και θα δίνει το παρών στις μεγάλες διοργανώσεις. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε αυτή την επιτυχία. Είμαι πεπεισμένος ότι δώσαμε χαρά στους Ελληνες. Θεωρώ ότι αυτός ήταν από τους καλύτερους μήνες στην καριέρα μου. Ηταν το καλύτερο φινάλε για μένα στην Εθνική, νιώθω πολύ συγκινημένος και υπερήφανος. Θα είμαστε κοντά στην ομάδα σαν φίλαθλοι πια».

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις των Λυμπερόπουλου – Χαλκιά