«Παίζουμε για 11 εκατομμύρια Ελληνες»
Στη χαρά που περιμένει να πάρει η Ελλάδα από το Εuro 2012 σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει στάθηκε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Σαμαράς στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου των διεθνών. «Δεν παίζουμε για τους εαυτούς μας, αλλά για 11 εκατομμύρια κόσμο», τόνισε. «Θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, θα αγωνιστούμε, θα τα δώσουμε όλα», σημείωσε από την πλευρά του ο Κυριάκος Παπαδόπουλος.
H συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του γερμανικού Τύπου.
Πώς αισθάνεσαι για το γεγονός ότι παίζεις στην Σάλκε;
Παπαδόπουλος: «Είναι ένα ξεχωριστό παιχνίδι για μένα, γιατί αγωνίζομαι στο γερμανικό πρωτάθλημα και θα αντιμετωπίσω παίκτες που γνωρίζω από την παρουσία μου στη Σάλκε και την Μπουντεσλίγκα. Αυτό δεν λέει κάτι όμως. Αντιμετωπίζω τη Γερμανία όπως τις άλλες ομάδες και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του αγώνα».
Πόσο επηρεάζει την απόδοση της ομάδας η παρουσία παικτών που ξέρουν την Μπουντεσλίγκα;
Παπαδόπουλος: «Σίγουρα ότι κάποιοι παίκτες παίζουν στην Bundesliga βοηθά να τους αντιμετωπίσουμε γιατί ξέρουμε τον τρόπο παιχνιδιού τους και κάποιους παίκτες. Είναι πλεονέκτημα για μας αυτό κι ελπίζω να μας βοηθήσει για να τους αντιμετωπίσουμε και να καταφέρουμε να τους κερδίσουμε».
Πού στοχεύει η Ελλάδα τώρα;
Παπαδόπουλος: «Ο βασικός μας στόχος ήταν να φτάσουμε στα προημιτελικά. Πλέον δεν έχουμε να χάσουμε κάτι. Παίζουμε με μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό κι ελπίζουμε να τα καταφέρουμε. Ό,τι κι αν πετύχουμε παραπάνω από εδώ και πέρα θα είναι ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία για μας. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε την πρόκριση».
Τι γνώμη έχεις για τον Γκόμεζ;
Παπαδόπουλος: «Είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αγωνίζεται στην Εθνική. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Θα δούμε στο γήπεδο».
Πώς θα παίξει η Ελλάδα απέναντι στη Γερμανία;
Παπαδόπουλος: «Θα μελετήσουμε τους αντιπάλους. Δεν θέλω να πω τι τακτική θα ακολουθήσουμε, αν θα παίξουμε αμυντικά ή επιθετικά. Αυτό θα το κρίνει ο προπονητής μας, ελπίζω να είμαστε όσο το δυνατό πιο έτοιμοι για να τους αντιμετωπίσουμε».
Αποτελεί το ματς μια ευκαιρία για να αποδείξει κάτι η Ελλάδα;
Σαμαράς: «Δεν μπορούμε να μπλέξουμε το ποδόσφαιρο με την πολιτική. Είναι κακό να γίνεται αυτό. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι και θα παίξουμε για να το απολαύσουμε γιατί μας αρέσει. Θα μπούμε να το ευχαριστηθούμε και θα προσπαθήσουμε να πάρουμε το μάξιμουμ».
Το ποδόσφαιρο εμπλέκεται στην ζωή. Έχουν ξεκινήσει και πόλεμοι…
Σαμαράς: «Όχι, δεν ισχύει αυτό».
Τι σημαίνει για την χώρα η πρόκριση στα προημιτελικά;
Σαμαράς: «Είμαστε 23 παίκτες, μία ομάδα ολόκληρη. Δεν παίζουμε για τους εαυτούς μας, αλλά για 11 εκατομμύρια ανθρώπους που περιμένουν από μας κάτι καλό για να χαρούν και να βγουν στους δρόμους. Το καταφέραμε αυτό στο παιχνίδι με τη Ρωσία και δώσαμε χαρά σε όλο τον κόσμο. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και την Παρασκευή».
Μπορεί να συγκριθεί η ομάδα σας με εκείνη του 2004 και ποιον αντίπαλο προτιμούσατε, Γερμανία ή Πορτογαλία;
Σαμαράς: «Σε αυτό το σημείο δεν διαλέγουμε αντιπάλους. Είμαστε στις οκτώ καλύτερες ομάδες. Ο ρεαλιστικός μας στόχος έχει επιτευχθεί και δεν έχει σημασία τι θα γίνει μετά. Θέλουμε να το απολαύσουμε. Αν περάσουμε, θα είναι όνειρο, αλλά δεν μπορούμε να συγκρίνουμε την τωρινή ομάδα με εκείνη του 2004 και ό,τι πέτυχε».
Παπαδόπουλος: «Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Για μας είναι το ίδιο. Είμαστε στους “8”, αυτό θέλαμε από την αρχή και ό,τι καλό είναι να έρθει, είναι δεκτό. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα, θα αγωνιστούμε, θα τα δώσουμε όλα και θα δούμε στο τέλος».
Στη συνέχεια οι δύο παίκτες δέχτηκαν ερωτήσεις από Ελληνες δημοσιογράφους
Έχετε μελετήσει την Γερμανία;
Σαμαράς: «Έχουμε δει όλους τους αγώνες της διοργάνωσης από την αρχή. Δεν χρειάζεται μεγάλη ανάλυση η Γερμανία, όλοι τη γνωρίζουμε. Πρέπει να επικεντρωθούμε σε μας, πώς θα είμαστε εμείς καλύτεροι και πώς θα διεκδικήσουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Αυτό κάναμε και με τη Ρωσία».
Γιατί ανησυχούν οι Γερμανοί τόσο πολύ αφού είναι το φαβορί;
Παπαδόπουλος: ««Πιστεύω πως μας υπολογίζουν σαν δύναμη και ίσως στην άκρη του μυαλού τους μας φοβούνται. Μπορεί να μας φοβούνται και σαν λαός (σ.σ. γέλια)».
Σχόλια Facebook