ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Στον αυλόγυρο!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Νέο θερινό κινηματοθέατρο απέκτησε η πρωτεύουσα! Και, μάλιστα, στο ποιο κέντρο, κέντρο της!  Βρήκανε άπλα και έγινε το έλα να δεις! Τι καρέκλες στρώσανε, τι αναλόγια βάλανε, τι πανό υψώσαμε, πανηγύρι!

Απέναντι από την καλύβα του Καραγκιόζη βρίσκεται πάντα το Σαράι!..

Αλλά όσο να πεις, ήτανε και μεγάλη γιορτή…

Κάποιοι είπανε ότι θύμιζε αυλόγυρο περασμένων εποχών… Καθισμένοι όλοι γύρο από την αυλή, κουβεντούλα, κουτσομπολιό και τραγούδια!

Κάπως έτσι δεν στήναμε τα παλιά χρόνια, στην παλιά Αθήνα, τα αξέχαστα γλέντια!

Όχι κοψίδια δεν βγάλανε! Ή κανείς δεν το σκέφθηκε ή ο ΦΠΑ 23%  τους αποθάρρυνε!

Άλλωστε ΠΟΥ να στήσεις barbeques κάτω από το αυστηρό βλέμμα του Ελευθέριου Βενιζέλου;

Πάλι καλά που δεν ανέβασαν και τους Ευζώνους να χορέψουν τσάμικο! Προφανώς η σύγκριση με τα καμώματα του Παπαδόπουλου τους χάλασε τη φιέστα…

Εκείνος τους έβαζε να τσουγκρίζουν αυγά και να …χοροπηδάνε!

Μια χαρούμενη ατμόσφαιρα!

Η απουσία ΟΛΩΝ των αρχηγών και του Προέδρου της Δημοκρατίας…

Τώρα θα πείτε, τι να τους κάνουμε αυτούς όταν «μια ζωή την έχουμε κι αν δεν την γλεντήσουμε / τι θα καταλάβουμε τι θα καζαντίσουμε…»!..

Σάματις τους …κάλεσε κανένας;

Εγώ, πάντως, άδειες καρέκλες δεν πρόσεξα! Όχι μέσα δεν ήμουνα. Όπως και ο λαός. Ήμασταν απέξω!

Λίγοι οι εκλεκτοί.

Αλήθεια, άδεια δημοσίων θεαμάτων έβγαλαν;

Αλλά ακούστηκαν και κάτι κακίες…

Μα τελοσπάντων τι έκανε η κοπέλα; Είδε που η Προεδρία κάνει οικονομίες και δεν ξοδεύει σε τελετές και …λιτανείες, είπε να αναπληρώσει το κενό με …κενό! Κενές οι θέσεις των αρχηγών και του Προέδρου! Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας έμεινε …ορφανή!

Ευτυχώς που η Βουλή έχει πολλές εκατοντάδες υπαλλήλους! Σώθηκαν, έτσι, τα προσχήματα τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την προσέλευση…

Καλά, κανείς δεν κατάλαβε στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η προεδρία της Βουλής είναι θεσμός και μάλιστα από τους υψηλότερους; Τρίτος στην ιεραρχία! Πώς τον ανέθεσαν στη Ζωή; Όφειλαν να το ξέρουν: Η Ζωή δεν συμβιβάζεται να είναι τρίτη!

Γι αυτό τους μπαίνει τώρα στα ρουθούνια!

Ας είναι, έστησε τη γιορτή, είπε όσα ήθελε και όσα ίσως δεν ήθελε να πει, κάποια της ξέφυγαν και ανταπέδωσε την πρόκληση! Σύναξη αρχηγών στο προεδρικό χωρίς τη Ζωή! Γίνεται; Γίνεται!

Έ, στον αυλόγυρο εκείνη!

 

Σχόλια Facebook

Σχολιάστε