Σατιρίζοντας: Λευκά… όνειρα!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Ξέρετε τώρα τι είναι ασφαλώς οι λευκές νύκτες. Νύκτες που δεν μπορείς να κλείσεις μάτι. Νύκτες που έρχονται οι αναμνήσεις, συνήθως δυσάρεστες, να σου κάνουν το μάτι γαρίδα! ; Όσα πρόβατα κι αν μετρήσεις, αποτέλεσμα γιοκ! Ε, όσα νομίζεις, λοιπόν, ότι βλέπεις σαν όνειρο τέτοιες λευκές νύκτες, είναι τα  λευκά όνειρα!

Ένα τέτοιο λευκό …όνειρο είδε και ο Βαρουφάκης  στον επίσης Λευκό …Οίκο! Να τον πλησιάζει ένας πρόεδρος σπάζοντας, μάλιστα, το πρωτόκολλο! Και καλά, το έσπασε για έναν υπουργό, Μα για όλους τους προσκεκλημένους που χαιρέτησε πάλι το «έσπασε»; Εμ αυτό τότε δεν είναι «πρωτόκολλο». Συνήθεια είναι και μάλιστα επιβαλλόμενη αφού προσκαλείς κόσμο στο σπίτι σου!

Αν ήτανε να «σπάσει» ένα πρωτόκολλο ο Πρόεδρος Ομπάμα, αυτό θα ήτανε να «στηθεί» για να φωτογραφηθεί με τον υπουργό!  Αλλά βέβαια τέτοια φωτογραφία δεν υπάρχει. Διότι τα πρωτόκολλα δεν σπάνε έτσι εύκολα. Άσχετο αν το έσπασε από μεριάς του ο κ. υπουργός προσερχόμενος δίχως γραβάτα. Τον ένοικο ασφαλώς δεν τον πείραξε. Κι αν τον πείραξε δεν το έδειξε. Τον υπουργό, όμως, δεν τον ενόχλησαν τα βλέμματα και τα σχόλια;

Α, και ούτε κατά διάνοια 12 λεπτά! Τέσσερα, τραβηγμένα πέντε! Τα λευκά …όνειρα δεν είναι πάντα αξιόπιστες πηγές! Άλλα ονειρεύονται κι άλλα συμβαίνουν! Έτσι ποτέ δεν μάθαμε ποιες ακριβώς φράσεις ειπώθηκαν. Τα λευκά …όνειρα δεν έχουν αυτήκοους μάρτυρες…

Πολλές φορές δεν έχουν ούτε και  αυτοπροσώπως παρουσίες, αλλά αυτό είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο…

Βλέπετε τα λευκά …όνειρα ούτε δημοσιογράφους έχουν για να καταγράφουν!

Αν είχαν δεν θα ήταν ούτε λευκά, ούτε …όνειρα!

Θα ήτανε συνέντευξη Τύπου!

Βέβαια και τα λευκά …όνειρα ενίοτε έχουν τις διαρροές τους…  Είναι αυτά που νομίζεις ότι άκουσες να σου λέει ο άλλος και, μάλιστα, πάντα σε ύφος επιδοκιμαστικό, αφού αν ήταν κατσάδα δεν θα τα λέγανε λευκά …όνειρα αλλά εφιάλτες!

Έτσι, λοιπόν, μάθαμε όλα όσα ήθελε να μάθουμε ο υπουργός και, μάλιστα, με την στόχευση που ταίριαζε στην περίπτωση να έχουν.

Μάθαμε, δηλαδή, την «μισή» αλήθεια. Την άλλη μισή, δεν θα την ακούσουμε ποτέ.

Οι λευκές νύκτες, όπως και τα λευκά …όνειρα δεν έχουν πρακτικογράφους!