ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Μετεκλογικά…

Γραφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

<Συγγνώμη, για να καταλάβω, κάναμε τόσο θόρυβο, ξοδέψαμε τόσα χρήματα,  φωνάξαμε, τσιρίξαμε, ψηφίσαμε, ανατρέψαμε την κυβέρνηση και όλα αυτά γιατί; Για να περάσουμε από τη «λιτότητα» της Μέρκελ,  στο «λιτό βίο» του Βαρουφάκη>;

Εύλογο το ερώτημα του Προέδρου, πλην, όμως, «ακατάλληλος» ο αποδέκτης του. Τι να πω εγώ, άλλωστε, για ελόγου του…

-Πρόεδρε, αν δεν είχε χιόνια η Βοστώνη αυτές τις μέρες, θα ήσουν εκεί και εγώ θα είχα ησυχάσει, έστω και πρόσκαιρα! Τι σ΄έπιασε ακόμη δεν ορκίστηκε η Κυβέρνηση!

-Δεν έχεις ακούσει ότι η καλή μέρα φαίνεται από το πρωϊ;

-Ε, τότε θα είναι θαυμάσια ημέρα, Πρόεδρε! Ξεκινήσαν με το πλέον προσφιλές στον Έλληνα ρήμα: Το ..πάρω! Γι αυτό δεν κάνουμε εκλογές στην Ελλάδα; Αν σταματήσει να δίνει ο ένας, έρχεται ο άλλος να δώσει. Εμείς δεν αλλάζουμε πρωθυπουργούς …τραπεζίτες αλλάζουμε!

-Σοβαρέψου κι άκου: Σε μια μέρα τα δώσανε όλα πίσω. Με τα λόγια, βέβαια. Αυξήσανε μισθούς, δώσανε δώρα, προσλάβανε καθαρίστριες, μέχρι και τους αιώνιους φοιτητές ξαναέβαλαν στα θρανία! Α, ναι. Θα αυξήσουνε, λέει, και την επιδότηση στα φάρμακα, θα καταργήσουν το εισιτήριο στα νομοκομεία, θα ξαναπάρουν πίσω ΔΕΗ, ΟΤΕ και όλες τις μπατηρημένες επιχειρήσεις! Μόνο για την Ολυμπιακή δεν είπανε ότι θα την νεκραναστήσουν!

-Ε. γι αυτό Πρόεδρε οι άνθρωποι μιλάνε για “λιτό βίο”! Πρώτα δίνουν, μετά παίρνουν!

-Βρε, σου λέω σε λίγο θα τυπώνουμε δραχμούλες και θα μας λένε ότι είναι το ΝΕΟ ενιαίο νόμισμα της Ευρώπης! Και θα πανηγυρίζουμε κιόλας πως …τους επιβάλαμε τη Δραχμή!

Γκρινιάζεις, Πρόεδρε, γκρινιάζεις! Μέχρι τώρα όλο μας έπαιρναν, μας έπαιρναν… Ε, ας μας δώσουν κιόλας!

-Πως συνάδουν από τη μία το δώσε και από την άλλη ο “λιτός βίος”;

-Αν περμένεις από μένα απάντηση στο εκνευριστικό ερώτημά σου, αδίκως περιμένεις!

-Γιατί «εκνευριστικό»;

Διότι είσαι προκατειλημμένος!

-Εγώ;

-Ναι εσύ.  Άλλο είναι να σου επιβάλει η Μέρκελ λιτότητα και άλλο είναι να επιλέγεις εσύ να ζεις «λιτό βίο», που λέει ο Βαρουφάκης!.. Πως να σου πω, παίρνεις την τύχη στα χέρια σου, παιδί μου!  Νοιώθεις εθνικά υπερήφανος! Χώρια που πας κόντρα και στην Μέρκελ! Να σκέψου το έτσι: Είναι σαν μια ευτραφής κυρία να το παίρνει απόφαση και να μπαίνει σε πρόγραμμα αδυνατίσματος! Πάει το μεσημέρι στο σπίτι και όλο καμάρι και χαρά, λέει στο σύζυγο: Χαρίλαε, μπήκα σε πρόγραμμα αδυνατίσματος!

– Ναι, βρε, αλλά σαν έρθει ο …λογαριασμός, ποιός τον πληρώνει;  Άσε που ΚΑΙ θα τρώει στα μουλωχτά, ΚΑΙ κιλά δεν θα χάνει ΚΑΙ θα κοστίζει κι έναν σκασμό  λεφτά στο σύζυγο!

-Α, παπα! Σε όλα αρνητικός. Άλλωστε, Πρόεδρε, δεν είδες ότι λίγες ώρες μετά τις εξαγγελίες των “αντί υπουργών” βγήκαν οι “υπέρ υπουργοί” και προσπάθησαν να διακεδάσουν τις εντυπώσεις,  λέγοντας δια στόματος Δραγασάκη πως η κυβέρνηση επιχειρεί διάλογο και όχι τσαμπουκάδες;  Α, ναι, και το κερασάκι στην τούρτα! Είπε πως η κυβέρνηση επιθυμεί την προσέλκυση νέων επενδύσεων!!! Πρώτα τις διώχνει, μετά θέλει να τις μαζέψει!!! Δεν μπορεί κρίση ταυτότητας  θα έχουν οι άνθρωποι…

-Βρε ούστ από δώ! Ακούς εκεί. Επειδή ανοίξανε τα πουκάμισα να φανούνε τα φαρδειά τους στήθη, νομίζουν γίνανε και Ρομπέν των Δασών! Μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά!

-Καλά, Πρόεδρε, και να ήθελαν δεν μπορούσαν. Δεν έχουνε απομείνει …δάση στην Αθήνα! Μήτε ξερό κλαδί!

-Λοιπόν, άκου, νομίζω άνοιξε η τύχη σου!..

-Μπα, έχω κι απ’ αυτή;

-Άκου που σου λέω, εσείς που γράφετε σάτιρα, θα κάνετε χρυσές δουλειές με τούτους! Δεν θα προλαβαίνετε να γράφετε…

-Μπα, δεν νομίζω. Μόνον ο Λαζόπουλος θα κονομίσει πάλι!

-Γιατί, λες να σχολιάσει τον «λιτό βίο»;

-Όχι, αυτός θα συνεχίσει να σατιρίζει τον Αντώνη!  Έτσι ούτε που θα καταλάβουμε ότι αλλάξαμε πρωθυπουργό! Πάλι για όλα θα φταίει ο Αντώνης! Από την …αντιπολίτευση, τώρα!